Işid'den Kaçarken Çocuklarını "Bu Bir Oyun" Diyerek Susturdular - Son Dakika
Yerel

Işid'den Kaçarken Çocuklarını "Bu Bir Oyun" Diyerek Susturdular

Işid\'den Kaçarken Çocuklarını "Bu Bir Oyun" Diyerek Susturdular

IŞİD yüzünden Musul'a bağlı Sincar ilçesine sığınan Türkmen aileler, Telafer'deki evlerini terk ederken ağlayan çocuklarını, "bu bir oyun" diyerek susturmaya çalıştı Aileleriyle saatlerce umuda yürüyen çocukların çoğunluğu ishal ve yüksek ateş nedeniyle zor günler yaşarken, hijyenik olmayan ortamlarda.

16.07.2014 11:39

METİN BOLAT - Telafer'deki evlerini, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların neden olduğu çatışmalar yüzünden terk eden aileler, ağlayan çocuklarını, "bu bir oyun" diyerek teselli etmeye çalıştı.

Telafer'deki çatışmalar nedeniyle Türkmenlerden bazıları 50 kilometre uzaklıktaki Sincar'a gitmek üzere yola çıktı.

Aileler, gece yarısı çocuklarını da yanlarına alarak saatlerce yürüdükten sonra istedikleri yere ulaşabildi. Çatışma ortamından kurtulan çocuklar, bu sefer de salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıyalar.

Engelli çocukların durumu daha zor

Evlerini terk ederken ağladıkları için aileleri tarafından kendilerine, "bu bir oyun" denilen çocuklar, belki de ilk defa bir oyunun çabuk bitmesini istiyor. Hijyenik olmayan yerlerde, beton ve toprağın üzerinde uyumak zorunda kalan küçükler, ishal ve yüksek ateş nedeniyle zor günler geçiriyor.

Engelli çocukların durumu ise yaşıtlarına göre daha zor. Sesleri çıkmayan, yatırıldıkları beton üzerinde öylece duran ve uyumaya çalışan çocuklar, bazen yanlarından geçenler tarafından ezilme tehlikesi bile atlatıyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle zor günler yaşayan küçükler, üzerlerine konan sineklere bile aldırış etmiyor. Engelli bir çocuğun ağzının içine kadar giren onlarca sineğe rağmen uyuması, yaşanan çaresizliği anlatmaya yetiyor.

"Herkesin tek derdi sadece insanca yaşayabilmek"

İki çocuğu ve eşiyle evlerini terk etmek zorunda kalan Zeynel Seferioğlu, zor günlerden geçtiklerini söyledi.

Çocuklarından birini eşinin, diğerini de kendisinin kucağına alarak yola çıktıklarını anlatan Seferioğlu, "Saatlerce yürüdük. Çocuklarımızı sırtımıza aldık. Çok uykuları geldi ama uyuyamadılar. Hep ağladılar. 'Gezmeye gidiyoruz' gibi çeşitli bahanelerle onları yatıştırmaya çalıştık. Yanımızda ne para ne de başka bir şey var. Herkesin tek derdi sadece insanca yaşayabilmek" diye konuştu.

Beş çocuk babası Ammar Muhammed ise evlerine dönecekleri günü sabırsızlıkla beklediklerini, çocuklarına yaşananları "bu sadece bir oyun" diyerek açıklamak zorunda kaldıklarını kaydetti. - Irak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işid'den Kaçarken Çocuklarını 'Bu Bir Oyun' Diyerek Susturdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement