Baba, Oğluna Böbreğini Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Baba, Oğluna Böbreğini Bağışladı

Baba, Oğluna Böbreğini Bağışladı

İslahiye'de 46 yaşındaki Osman Akbaş, 5 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gören 12 yaşındaki oğlu Mustafa'ya, böbreğini bağışladı.

23.07.2013 16:28  Güncelleme: 16:31

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, 46 yaşındaki Osman Akbaş, 5 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gören 12 yaşındaki oğlu Mustafa'ya, böbreğini bağışladı.

Bahçelievler Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde yaşayan 3 çocuklu Akbaş ailesinin, ortanca çocuğu Mustafa, 2008 yılında böbrek yetmezliği teşhisiyle tedavi edilmeye başlandı. 5 yıl süren tedavinin ardından doktorlar, Mustafa'ya böbrek naklinin yapılması gerektiğini söyledi. Gaziantep Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapılan kontrollerde baba Osman Akbaş'ın dokularının yüzde 100 uyumlu olduğu ve nakil için hiçbir sorun olmadığı belirlendi. Kontrollerin ardından geçen nisan ayında yapılan tıbbi operasyonla Osman Akbaş'ın bir böbreği alınarak, oğluna nakledildi.

Biriket atölyesinde çalışan baba, "Oğlumu ikinci kez Allah bana bağışladı. Onun yaşıtları gibi okula gittiğini, oynadığını görmek bir başka mutluluk yok" dedi. 40 yaşındaki anne Hacire Akbaş da "Allah oğlumu bana yeniden bağışladı. Bir evladı kurtarmak dünyanın en güzel mutluluğu, ikinci kez ona can vermek bir başka duygu" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baba, Oğluna Böbreğini Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement