İzmit Körfezi'nden Geçişler - Son Dakika
Güncel

İzmit Körfezi'nden Geçişler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, "Otoyolda nasıl bir trafik düzeni varsa, İzmit Körfezi'nde gemilere bir trafik düzen sistemi kuruldu.

22.03.2016 15:27

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, "Otoyolda nasıl bir trafik düzeni varsa, İzmit Körfezi'nde gemilere bir trafik düzen sistemi kuruldu." dedi.

Aytaş, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral'ı ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İzmit Körfezi'nde Bölge/Liman Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi (VTS) kurulduğunu belirten Aytaş, şunları kaydetti:

"VTS'de değişik kuleler var, bunlar izleme kuleleri. İçerisinde kamera sistemleri bulunuyor. Bunların içerisinde telsiz sistemleri var. Yani bu kulelerden gemilerin körfeze girmeleriyle ilgili olarak bir kurallar manzumesi oluştu. Yani gemiler buralarda bekleyecek. Ondan sonra hangi limana gideceklerse bir trafik düzeni oluşacak. Bu trafik düzeni içerisinde gemiler limanlara yanaşacak. Kalktıkları zaman da bir trafik düzeni içerisinde gidecek. Otoyolda nasıl bir trafik düzeni varsa İzmit Körfezi'nde gemilere bir trafik düzen sistemi kuruldu. Elemanlar şu anda 'pasif izleme' dediğimiz izlemeyi yapıyorlar. Henüz aktif izlemeye geçilmedi. Aktif izlemenin prosedürlerini tamamlıyoruz. Bir taraftan da testler tamamlanacak."

Aytaş, sistemin ücretli olacağını dile getirerek "Bir taraftan da burası ücretli olarak hizmet verecek. Ücretli hizmet verilmesiyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kararını bekliyoruz. Belli olduktan sonra da ücretli olarak bu gemi trafik sistemi devreye girmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Tarihi deniz feneri restore edilecek

Genel Müdür Aytaş, ziyaretin ardından Altınova Belediye Başkanı Oral ile ilçedeki tarihi "Dilburnu Deniz Feneri"nde incelemelerde bulundu.

Oral, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden tahsis edilen deniz fenerinin restore edilerek restoran-kafeterya olarak işletileceğini bildirdi.

Aytaş da atıl duran tarihi yapı halka kazandırılırken esere de sahip çıkılacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmit Körfezi'nden Geçişler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement