Kangallıların Düğünü Aşiret Düğününü Aratmadı - Son Dakika
Güncel

Kangallıların Düğünü Aşiret Düğününü Aratmadı

Sivas'ın En Kalabalık ve En Eski Ailesi Olan Kangallıların Düğünü Aşiret Düğününü Aratmadı. Törende Yaklaşık 30 Kilo Ağırlığında Altın ve Mücevher Takıldı.

13.01.2008 15:51

Sivas'ın en kalabalık ve en eski ailesi olan Kangallıların düğünü aşiret düğününü aratmadı. Törende yaklaşık 30 kilo ağırlığında altın ve mücevher takıldı.

Edinilen bilgiye göre, geçen yıl nişanlanan Nihayet Kale ile Kadir Kangal, dün gece yapılan düğün merasimi ile evlendi. Yapılan düğün töreninde yeni çift ile davetliler doyasıya eğlendi.

Düğünün başlamasından bir saat sonra takı merasimine geçildi. Yaklaşık yarım saat süren merasimde davetlilerin gelin ve damada hiç para takmadığı dikkat çekerken, çifte yaklaşık 30 kilo ağırlığında altın ve mücevher sunulduğu belirtildi.

Merasimden yorulan gelin ve damat daha sonra yapılan düğün törenini değerlendirdi. Bu kadar takı takılmasının adetten olduğunu belirten damat Kadir Kangal, "Takı ve altın önemli değil. Bu tür düğünler Kangal ilçesinin adetidir. Önemli olan bizim evlenmemiz ve düğünümüzdü" dedi. Gelin Nihayet Kangal ise çok mutlu olduğunu belirterek herkesin bu heyecanı yaşamasını diledi. Düğün töreni gelin ve damadın düğün pastasını kesmesi ile devam etti.

(İG-YS-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kangallıların Düğünü Aşiret Düğününü Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement