Kasten, Canavarca Hisle ve Eziyet Çektirerek Öldürdü - Son Dakika
Güncel

Kasten, Canavarca Hisle ve Eziyet Çektirerek Öldürdü

* Savcı, Beyaz Bal'ı Beyoğlu'ndaki otobüs durağında 25 yerinden bıçaklayarak öldüren Osman Bal'ın "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" yla cezalandırılmasını istedi.

13.11.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Savcı, Beyaz Bal'ı Beyoğlu'ndaki otobüs durağında 25 yerinden bıçaklayarak öldüren Osman Bal'ın "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" yla cezalandırılmasını istedi.

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Boşanma aşamasında olduğu eşini Beyoğlu'ndaki otobüs durağında 25 yerinden bıçaklayarak öldüren Osman Bal'ın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcının "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istediği sanık Bal, "Tamamen tesadüf olmuştur. Rahmetli eşimin bana karşı ağır tahrikleri olmuştur. Ben böyle bir şey düşünmüyordum. Bu olay istemeyerek oldu" dedi. Sanık Osman Bal ve avukatına mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Aralık'a erteledi.

KIZI BABASINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Osman Bal hazır bulunurken, avukatı mazeret bildirerek katılmadı. Duruşmada Osman Bal'ın 15 yaşındaki kızı Ö. Bal tanık sıfatıyla ifade vermek için hazır bulundu. Tanık Ö. Bal, olay tarihinde olay yerinde olmadığını, olayın nasıl olduğunu bilmediğini söyledi. Mahkeme Başkanının "Babandan şikayetçi misin?" sorusuna Ö. Bal, "Evet babamdan şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum" dedi.

"EŞİMİN AKRABALARI KENDİSİNİ YÖNLENDİRMİŞTİR"

Kızının davaya müdahil olma talebi karşısında söz verilen sanık Osman Bal da, "Kızım, eşimin ailesinin yanında kalıyor. Eşimin akrabaları kendisini yönlendirmiştir. Kızım annesiyle olan sorunlarımızı biliyordu" dedi.

SANIĞIN KIZININ DAVAYA MÜDAHİLLİK TALEBİ KABUL EDİLDİ

Mahkeme heyeti, Ö. Bal'ın davaya müdahil olarak katılma talebini kabul ederken, Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu'nun müdahillik talebini ise suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle reddetti.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, 2013 yılının Ağustos ayında Beyoğlu'nda sanık Osman Bal'ın, eşi Beyaz Bal'ı kaçmasına rağmen bıçaklamaya başladığı, Beyaz Bal'ın yalvarmasına rağmen bu eylemine devam ettiğini belirtti. Adli Tıp Raporu'na Beyaz Bal'ın vücudunda 25 adet bıçak darbesi olduğu ifade edildiği belirtilen mütalaada, sanığın canavarca hisle ve eziyet çektirerek eşini öldürme niyetinde olduğunun anlaşıldığını kaydetti. Sanık Osman Bal'ın "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istenen mütalaada, Bal'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talep edildi.

"TAMAMEN TESADÜF OLMUŞTUR"

Tekrar söz alan sanık Osman Bal ise, "Tamamen tesadüf olmuştur. Rahmetli eşimin bana karşı ağır tahrikleri olmuştur. Ben böyle bir şey düşünmüyordum. Bu olay istemeyerek oldu" dedi. Sanık Osman Bal ve avukatının mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Aralık'a erteledi. Öte yandan duruşma bittikten sonra Osman Bal, kızıyla özel bir konuşma yapmak istedi. Mahkeme ise bu isteği geri çevirdi.

DURUŞMA ÖNCESİ PROTESTO

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu adliyenin karşısındaki meydanda basın açıklaması yaptı. Platform üyeleri ellerinde, "Kadınları korumak için devlet göreve" yazılı pankart açarak, kadın cinayetlerini protesto etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kasten, Canavarca Hisle ve Eziyet Çektirerek Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement