Kent Konseyi Kartepe'de Çalıştı - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Kartepe'de Çalıştı

Kent Konseyi Kartepe\'de Çalıştı

Kocaeli Kent Konseyi Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu Kartepe İlçesi'nde bir dizi incelemelerde bulundu.

18.11.2011 19:26  Güncelleme: 19:32

Çalışma Grubu Başkanı Abdullah Köktürk nezaretinde gerçekleşen inceleme gezinde Kartepe'nin tarım ve hayvancılığı mercek altına alındı.

Kent Konseyi Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu, Tarım İlçe Müdürlüğü işbirliğinde Kartepe'deki gezisini Eşme'den start verdi.

Abdullah Köktürk'ün başkanlığındaki çalışma grubunun gezisinde Kartepe İlçe Tarım Müdürü Ayhan Kan, Kartepe Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Ahmet Öztürk, Kartepe Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender, Bakırlı Mahalle Muhtarı Gülsüm Asan, KOÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Işıl Altun ile grup üyeleri; Nihal Kupşi, Reyhan Keskin, Ayşe Öztürk, Serap Tekin, Zeynep Doğanay, Suna Sancak, İsmail Aksoy, Hüseyin Tümer, Celal Çobanoğlu, Murat Zorlu, Hüseyin Yılmaz, Vahdettin Doğan, Sabri Yıldız, Ömer Sönmez, Elif Doğusel, Ömer Turan, Hayri Sözen, Zenan Serhat İnce, İbrahim Yıldız, Kamile Canbay ve Dilek Ceylan hazır bulundu.

Eşme'de ayva üreticileri ile görüşerek bu meyvanın üretimi ve pazarlaması hakkında bilgi alan grup, üretici olmak isteyen vatandaşlara da bilgiler verildi.

Kartepe bölgesindeki tarım ve hayvancılıkla ilgili alanlarda bilgilendirme ve çalışma faaliyetlerinde bulunan grup meyve bahçeleri, ahırlar, gıda sektöründe üretim yapan kuruluşlarda incelemeler yaptı.

Tarım ve zirai ile ilgili fabrikaları da gezen grup özellikle patates ve mısır işleyen işletmeleri de ziyaret etti. Bu işletmelerde üretimlerin nasıl ve hangi koşullarda yapıldığı konusunda bilgiler alınırken ilgililerden de işlenmek üzere alınacak olan patates ve mısırın yakın çevrelerden temin ederek bölgedeki üreticilere ve halka daha çok katkı vermelerinin sağlanacağı hatırlatıldı.

Grup ilçedeki tarım ve hayvancılık sektörünü yakından görüp üreticilerin bilinçlendirilmesi konusunda yapılması gerekenleri de tespit etti. Tarım İlçe Müdürlüğü'nü ve Kartepe Belediyesi'ni de ziyaret eden grup başkanı Abdullah Köktürk, verimli bir gezi yaptıklarını belirterek, "Grubumuzun çalışmalarına katkı veren belediyemiz ve tarım müdürlüğümüze teşekkür ederim. Bugünkü gezimizde grubumuz ilçedeki tarım ve hayvancılık sektöründeki çalışmaları yerinde bir fiil görme imkanı buldu. Çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.

10 beldenin birleşimi ile oluşan Kartepe'de seracılık, meyvacılığı, doğal güzellikleri ile zengin ilçelerden biri olduğunu belirten Köktürk, her mevsimde dahili turizmin yapılabileceği ilçe Kartepe'nin güzel bir alana sahip olduğunu ifade etti.

Köktürk, burada turizm büyük bir gelir kaynağı ve bir ihtiyaç olduğunu ifade ederken, tarım ve hayvancılık ise o her şeyden önce bir ihtiyaç olarak gördüğünü kaydetti. Tarım ve hayvancılığı bölge halkının önemsediğini görmekten memnun olduğunu belirten Köktürk, "Kartepe gerçekten de kültür yönüyle, tarımıyla, ziraatiyle, turizm yönüyle ve sanayisi ile zengin ve önü açık bir ilçemizdir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Kartepe'de Çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement