Kesk'ten, Gözaltılara Protesto Mitingi - Son Dakika
Güncel

Kesk'ten, Gözaltılara Protesto Mitingi

Kesk\'ten, Gözaltılara Protesto Mitingi

Kck'ya yönelik operasyonlar kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin gözaltına alınması, Kadıköy'de KESK tarafından düzenlenen çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği "Korkmuyoruz susmuyoruz"...

26.02.2012 16:04

Kck'ya yönelik operasyonlar kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin gözaltına alınması, Kadıköy'de KESK tarafından düzenlenen çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği "Korkmuyoruz susmuyoruz teslim olmuyoruz" isimli bir mitingle protesto edildi.

KESK tarafından düzenlenen mitinge DİSK, çeşitli siyasi partiler, TÜRK-İŞ, Türk Tabipler Birliği, Halkevleri başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütüne mensup yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Mitinge katılanlar saat 12.00'de Rıhtım Caddesi üzerinde toplandılar. İbrahimağa Köprüsü ve Tıbbıye Caddesi boyunca kortej oluşturan gruplar çeşitli pankart ve dövizler taşıyarak mitingin düzenleneceği İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. "Baskılar bizi yıldıramaz", Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" şeklinde sloganlar atarak yürüyen gruplar, miting alanının girişinde kurulan arama noktalarından geçerek miting alanına girdiler.

ÖZGEN: ZULÜM DÖNEMİNDEN GEÇİYORUZ

Miting alanında kurulan platformda basın açıklamasını KESK Genel Başkanı Lami Özgen "Yine bir zulüm döneminden geçiyoruz. Kendinden olmayan herkese kin duyanların yarattığı öfke dalgaları gözaltı ve tutuklamalarla, şafak operasyonlarıyla girdaba dönüşerek demokrasi güçlerini boğmaya çalışıyorlar. Ben de buradan 15'i kadın toplam 40 yöneticisi ve üyesi tutuklu bulunan, sadece son bir yıl içinde 30 yöneticisi ve üyesi tutuklanan hukuktan yoksun davalarla aralarında benim de bulunduğum 25 yönetici ve üyesine 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verilmiş bir konfederasyonun genel başkanı olarak soruyorum? Biz elimize silah mı aldık? Kime şiddet uyguladık? Kimi linç ettik? Nereyi kundakladık? Savaş çığırtkanlığı mı yaptık? Hırsızlık mı yaptık? İhaleye fesat mı karıştırdık?" dedi.

Bu suçlamaların hiçbirini işlemediklerini söyleyen Lami Özgen "Biz KESK'liler her koşulda değerlerimize bağlı mücadelemizi sürdürdük. KESK sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür. KESK bu ülkede hak verilmez alınır şiarını ilke edinenlerin yarattığı fiili ve meşru mücadelenin adıdır. KESK faşizme karşı demokrasi emperyalizme karşı bağımsızlık baskılara karşı özgürlük ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için mücadele eden kamu emekçilerinin sesidir" diye konuştu.

SESİMİZİ DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Emekçiler olarak birbirlerine kenetleneceklerini ve bu oyunu bozacaklarını söyleyen Lami Özgen, "Yaşam alanlarımız özgürlükten, emekten barıştan yana kökten değişmediği müddetçe üzerimizde yaratılan tüm baskılara kuşatmalara inat sesimizi daha fazla duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

Miting süresince polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken miting konuşmalardan olaysız sona erdi.

MAE (MK) - İstanbul/ Kadıköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kesk'ten, Gözaltılara Protesto Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement