Kılıçdaroğlu'ndan Taziye Tweet'i - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Taziye Tweet'i

Kılıçdaroğlu\'ndan Taziye Tweet\'i

Kemal Kılıçdaroğlu, Ayten Alpman'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü takipçilerine gönderdiği tweetlerle ifade etti.

21.04.2012 14:22  Güncelleme: 14:31

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayten Alpman'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü takipçilerine gönderdiği tweetlerle ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Bir halk kendisine değer katan insanını unutmamalıdır. Eğer unutursa onların ışığından uzak kalır. Değerlerimizi bunun için anıyorum. Ayten Alpman'ın ölümünden üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Müziği asla unutulmayacak" dedi.

21 Nisan'ın Yazar Kemal Tahir'in ölüm yıldönümü olduğunu da belirten Kılıçdaroğlu takipçilerine şöyle seslendi:

" "Tarihi hiçbir kabadayı yenememiştir' diyen Kemal Tahir'in ölüm yıldönümü. Rahmetle anıyorum. Tahir bu ülkenin büyük edebiyatçısıdır. Kemal Tahir Osmanlı/Türk toplumunun kendine özgü gelişme dinamiklerinin olduğunu savundu. Devlet Ana kitabı bunu anlatır. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e toplumsal, siyasal, sınıfsal çelişkileri ve çatışmaları anlatan birçok eser bıraktı. Tahir bu ülkenin birikimidir. Kemal Tahir kendi toplumu ile barışık, kendi değerlerini özümsemiş bir solu savunuyordu. Biz de böyle bir sol için mücadele ediyoruz."

21 Nisan'ın "Dağlarına Bahar Gelmiş Memleketimin" diyen büyük şair Ahmed Arif'in doğum günü olduğunu da anımsatan Kılıçdaroğlu, Arif'i sevgi ve özlemle andığını bildirdi. Kılıçdaroğlu tweetlerini "Sanatçılarımızla, şairlerimizle, düşünürlerimizle eşit ve özgür bir ülke ve dünya için mücadele veriyoruz. Onlar insanlığın ışığıdır" diye bitirdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Taziye Tweet'i - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement