Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması - Son Dakika
Ekonomi

Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Adlı."2023 hedeflerine ulaşmamız için bilgi ve iletişim sektöründeki harcamaların GSYH içindeki oranını yüzde 7'lere yükseltmeliyiz"."

11.06.2013 12:19

- TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Adlı: "2023 hedeflerine ulaşmamız için bilgi ve iletişim sektöründeki

harcamaların GSYH içindeki oranını yüzde 7'lere yükseltmeliyiz"

"Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması" ödül töreni, TÜBİTAK Feza Gürsey Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

Törende konuşan Adlı, teknolojinin günlük yaşamın her aşmasında yer aldığına dikkati çekerek, yazılım sektörünün öneminin de  her geçen gün arttığını vurguladı.

Sektörde yaşanan gelişmelerin nitekli iş gücüne olan ihtiyacını da artırdığını ifade eden Adlı, düzenlenen yarışmanın yenilikçi ve bilişimci yazılımcıların yetiştirilmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Adlı, bilgi ve iletişim teknolojilerinin ülke ekonomilerine önemli katkı sağladığının altını çizerek, "Bu alanda faaliyet gösteren büyük şirketlere baktığımızda, bu şirketlerden sadece birinin cirosunun bazı ülkelerin sahip oldukları toplam firmaların cirolarının tamamından daha fazla olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine de değinen Adlı, bu hedeflere ulaşmayı sağlayacak en önemli sektörlerden birisinin de bilgi ve iletişim sektörü olduğunu söyledi.

Adlı, bilgi ve iletişim sektörünün geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 18 büyüdünü anımsatarak, "2023 hedeflerine ulaşmamız için bilgi ve iletişim sektöründeki harcamaların GSYH içindeki oranını yüzde 7'lere yükseltmemiz gerekli" görüşünü dile getirdi.

-"Yarışmaya 247 proje başvurdu"

Yarışmaya 59 üniversiteden 539 ögrencinin hazırladığı 247 proje başvurusu aldıklarını belirten Adlı, projelere bakıldığında öğrencilerin yenilikçi fikir üretmede büyük başarı gösterirken girşimcilik konusunda bazı eksikliklerin görüldüğünü kaydetti.

Yarışmada, Eğitim Uygulamaları, Gömülü Sistemler, Yenilikçilik ve Toplumsal Etki alanlarında dereceye giren öğrencilere ve danışmanlarına 3 bin ila 10 bin lira arasında para ödülü verildi.

Birincilik ödüllerini kazanan isimler ise şöyle:

"Eğitim Uygulamaları alanında, Mert Safa Özkarakoç ve Efekan Egeli,

Gömülü Sistemler alanında, Necati Cihan Camgöz ve Nimet Kaygusuz,

Toplumsal Etki alanında, Vahdet Ozan Aydın,

Yenilikçilik alanında Nesrin Kaya Gözde Civan." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement