Manisa'da 22 Baraj ve 6 Göletin İnşaatı Sürdürülüyor - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 22 Baraj ve 6 Göletin İnşaatı Sürdürülüyor

DSİ tarafından Manisa'da yaptırılan 22 baraj ve 6 göletin tamamlanması için çalışmalara devam ediliyor.

28.06.2018 10:24

DSİ tarafından Manisa'da yaptırılan 22 baraj ve 6 göletin tamamlanması için çalışmalara devam ediliyor.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Saruhanlı Gevenlik Barajı inşaatını ziyaret eden Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, 34 metre yüksekliğinde inşa edilen gövdedeki çalışmaları inceledi.

Projeyi biran önce tamamlamak istediklerini aktaran Eker, "2 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak gölet, Saruhanlı bölgesindeki Paşaköy, Sarıçam, Kalemli, Çaltepe, Tepecik, Karayenice ve Halıtlı mahallelerindeki 2 bin 270 dekar verimli tarım arazisine can suyu verecek. Projedeki eksikleri en kısa sürede tamamlayıp su tutmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Eker, Belenyenice Barajı ve Sulaması projesinde yüzde 35'lik gerçekleşme oranına ulaştıklarını aktararak, yakın zamanda gövde dolgusuna başlayacaklarını ifade etti.

Sarma Barajı ve Sulaması Projesi'nin yüzde 48'inin tamamlandığını aktaran Eker, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için rölakasyon yolu öncelikli olarak tamamlandı. Sahadaki sıyırma çalışmaları bitti. En kısa sürede gövde dolgu işlemine başlanılacak. Tamamlandığında Sarma Barajı 8 mahallemizi basınçlı-borulu sulama ile tanıştıracak. Hem çiftçimiz, hem de ülkemiz kazanacak."

Eker, Yunusemre Beydeğirmeni Barajı'nın 2 milyon metreküp su tutma hacmine sahip olacağını belirterek, "Binlerce üreticinin bizden su beklediğinin farkındayız. Bu sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmadan tüm projelerimizi belirlenen sürede tamamlamaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da 22 Baraj ve 6 Göletin İnşaatı Sürdürülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement