"Merhamet Peygamberi" Paneli - Son Dakika
Güncel

"Merhamet Peygamberi" Paneli

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası'nda, merhameti insanlara anlatmayı ve merhamet seferberliği başlatmayı amaçladıklarını söyledi.

19.04.2011 17:34

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası'nda, tüm insanlığı kaplayan merhametsizliğin, bencilliğin, narsizmin, hedonizmin şifası, tedavisi olarak merhameti insanlara anlatmayı ve merhamet seferberliği başlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezince Kocatepe Cami Konferans Salonu'nda düzenlenen "Merhamet Peygamberi" konulu panele katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan panelin açılışında, Kocatepe Camisi İmam Hatibi İsmail Coşar Kur'an okudu.

Panelin açılışında konuşan Görmez, Kadın Faaliyetleri Merkezinin bir okul gibi çalıştığını belirterek, burada çalışanlara teşekkür etti.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında bu yıl Hz. Muhammed'in ve merhamet eğitimi konusunun ele alındığını hatırlatan Görmez, 2 yıl önce tanıştığı bir kadının bu konunun seçilmesinde etkili olduğunu belirtti. Önce Hristiyan daha sonra Budist olan kadının, daha sonra da İslam'ı seçtiğini anlatan Görmez, bir toplantıda görüştüğü kadının, İslam dininin merhametinin anlatılmasını istediğini aktardı. Bu nedenle Kutlu Doğum Haftası'nda bu yıl merhamet konusu üzerinde durduklarını söyleyen Görmez, "Bir haftadır Türkiye'nin her yerinde ve Orta Asya'dan Balkanlara, Avrupa'ya kadar her yerde merhamet konuşuldu. Merhametsizliğe karşı insanlıkta bir farkındalık olsun diye bu konu üzerinde durduk. Bütün insanlığı kaplayan merhametsizliğin, bencilliğin, narsizmin, hedonizmin şifası ve tedavisi olarak merhameti insanlara anlatalım, merhamet seferberliği başlatalım istedik" diye konuştu.

Görmez, konuşmasının ardından, kendi eğitiminde önemli bir yeri olduğunu belirttiği panelin oturum başkanı Prof. Dr. Mehmet Said Hatipoğlu'nu takdim etti.

Hatipoğlu da yaptığı konuşmada, İslam Dini'nde kadının önemli bir yeri olduğuna işaret etti.

Hz. Muhammed'in ilk döneminde kadınların erkeklere selam verdiklerini, itibarlı olduklarını, ancak bazı yazarların kadının konumunu halka yanlış anlattığını vurgulayan Hatipoğlu, "Daha İslam'ın birinci asrının sonlarına doğru kadın parmağını fitne olarak değerlendirmemizden utanmamız lazım. En çok içimi acıtan da bunları doğru bilgi gibi kitaplarda yazanlar olmuştur. Bizim vazifemiz kim yazmış olursa olsun bunları temizlemektir" dedi.

Hatipoğlu'nun konuşmasının ardından Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı Dr. Ülfet Görgülü, öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdurrahman Güzel ile Yrd. Doç. Dr. Huriye Martı katılımcılara Hz. Muhammed'in merhametini anlattı.

Panele, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ile Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez de katıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Merhamet Peygamberi' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement