Mersin'de Müzik Festivali Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Müzik Festivali Heyecanı

Mersin\'de Müzik Festivali Heyecanı

Avrupa Festivaller Birliği üyesi Mersin'de, bu yıl 10'uncusu yapılacak olan Uluslararası Müzik Festivali yarın başlıyor.

30.04.2011 13:15

Avrupa Festivaller Birliği üyesi Mersin'de, bu yıl 10'uncusu yapılacak olan Uluslararası Müzik Festivali yarın başlıyor. Strings Lucerne'nin konseriyle başlayacak festival, 17 Mayıs'a kadar sürecek.

1 Mayıs'ta Avrupa'nın en ünlü orkestralarından Strings Lucerne'nin konseriyle başlayacak festival, dünyaca ünlü sanatçılara ev sahipliği yapacak. Geçen 10 yılda aralarında Elina Garanca, Janine Jensen, Denyce Graves, Tania Maria, Sumi Jo, Fabio Biondi, Al Di Meola, Fazıl Say, İdil Biret, Gülsin Onay, Ayla Erduran, Şirin Pancaroğlu gibi dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçıların da yer aldığı 155 sanatçı ile 46 topluluğu müzikseverlerle buluşturan festival kapsamında, 3 Mayıs'ta müzikalin sesleri, cazın enstrümanları, 7 Mayıs'ta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 9 Mayıs'ta Aspondes Quartet piyano&ney, 11 Mayıs'ta Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, 14 Mayıs'ta Prga Solistleri, 15 Mayıs'ta Pinhani, 16 Mayıs'ta 3 Bases, 17 Mayıs'ta da Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası sahneye çıkacak.

Festival Tertip Komitesi Başkanı Faik Burakgazi, ana ekseni klasik müzik olan festivale müzik çeşitliliği kazandırarak daha büyük kitlenin ilgi duymasını sağladıklarını belirterek, kentin Kanlıdivane, Tarsus St. Paulus Kilisesi, Latin Katolik Kilisesi gibi tarihi mekanlarını da kullanacaklarını söyledi.

Burakgazi, bu yıl festivalde defalarca yılın dansçısı olarak ödüllendirilen İspanya'nın ve flamenko dansının en büyüğü Aida Gomez ve grubunun, yeni prodüksiyonu 'Carmen' ile dünya turnesi kapsamında 6 Mayıs'ta Mersin Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin karşısına çıkacağını da kaydetti. Burakgazi, "Aida Gomez bir İspanyol sanatçısı. Flamenko dans gösterisi yapacak. Aida Gomez dünyada bir yıldız. Aida Gomez, Türkiye'de bizim festivalle sanatseverlerle buluşacak" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Müzik Festivali Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement