Mersin'de Spor Alanı TOKİ'ye Devredilecek Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Spor Alanı TOKİ'ye Devredilecek Tepkisi

Mersin'de spor alanı TOKİ'ye devredilecek tepkisiMERSİN'in Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tece Mahallesi'nde spor, günübirlik turizm alanı olarak işaretlenmiş 70 dönümlük alanı içeren 4 parselin TOKİ'ye devredileceğine yönelik bir hazırlık olduğunu açıkladı.

05.06.2017 21:27

Mersin'de spor alanı TOKİ'ye devredilecek tepkisi

MERSİN'in Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tece Mahallesi'nde spor, günübirlik turizm alanı olarak işaretlenmiş 70 dönümlük alanı içeren 4 parselin TOKİ'ye devredileceğine yönelik bir hazırlık olduğunu açıkladı.

TOKİ'nin bahsi geçen alanda yapılaşmasına karşı olarak sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Neşet Tarhan, imar kanununa göre hareket edilmesini gerektiğini söyledi. Tarhan, sivil toplum kuruluşları ve çevreci gruplara seslenerek, planda spor alanı, günübirlik turizm alanı gibi olarak işaretlenmiş olan alanın devrine karşı TOKİ'ye karşı başlattığı direnişe destek olmaya çağırdı. Söz konusu alanda çevre katliamı olacağını ve buna karşı tek yürek olması gerektiğini vurgulayan Tarhan, "TOKİ Tece'deki bir takım kamusal alanları imar ve kıyı kanuna aykırı olarak kullanmak istemektedir. Bu konuyla ilgili yasal direniş hakkımızı kullanacağız. İmar kanununun belediye meclisine verdiği yetkiye dayanarak bu imar planları hazırlanmıştır. Bu parsellerin TOKİ'ye devrinin yapılması halinde imar kanununa ve uygulama yönetmeliklerine aykırı işlem tesis edilecektir. Bugün bunu kamuoyuna paylaşarak, burada bu mücadeleyi başlattığımızı beyan ediyorum. Belediye olarak yasal çerçevede kullandığımız direniş hakkımız bizlerin görevleridir. Biz imar kanununa göre hareket ediyoruz. Bunun dışında yargı yolunu da kullanacağız zaten" diye konuştu. Belediye olarak göreve geldiği günden beri sürekli Mersin Valiliğine tahsis ve devir için başvuru yaptıklarını, geri dönüş alamadıklarının altını çizen Tarhan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim bilgimiz dışında TOKİ'ye tahsis edildiyse bu konuyu yargıya taşıyacağız. Hepinizin bildiği gibi TOKİ'nin kuruluş amacı; devletin hüküm ve tasarrufu altında hazine arazileri üzerine kurulu gecekondu önleme/dönüşüm planları yaparak dar gelirli vatandaşlara ucuz konut üretmektir. Tabi ki burada yapılan konutlar ucuz konut üretimi olmayacaktır. Burada yapılacak olan konutların çok yüksek rakamlara ulaşacağını ve kime hizmet edeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. TOKİ görev amacının dışına çıkıyor. Buna karşı geleceğiz, hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz."

Mersin\'de Spor Alanı TOKİ\'ye Devredilecek Tepkisi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Spor Alanı TOKİ'ye Devredilecek Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement