Mimar Tekin Ağırman'ın Öldürülmesi Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Mimar Tekin Ağırman'ın Öldürülmesi Davası Başladı

Eski Tuzla CHP İlçe Başkanı Mimar Tekin Ağırman'ı öldürdüğü iddia edilen Zeynel Abidin Canpolat'ın, müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

30.04.2015 13:36

Eski Tuzla CHP İlçe Başkanı Mimar Tekin Ağırman'ı öldürdüğü iddia edilen Zeynel Abidin Canpolat'ın, müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Canpolat ile Ağırman'ın ailesi katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Canpolat, psikolojik sorunları nedeniyle susma hakkını kullanmak istediğini belirterek, " Adli Tıp Kurumu'na sevkimi istiyorum. Şu anda ifade verebilecek durumda değilim. Yanlış bir ifade vermek de istemiyorum. Cezaevinde ve dışarıda psikolojik baskı altındayım. Psikolojim düzeldikten sonra kapsamlı ifade vereceğim" dedi.

Ağırman'ın eşi Özlem Ağırman, sanığın 1999 ve 2004 yılındaki seçimlerde yardım amacıyla bir süre eşinin şoförlüğünü yaptığı ifade ederek, "Aralarında herhangi bir husumet yoktu. Eşim kimseyle kavga etmezdi. Bu olayın arkasında başkalarının olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Müşteki olarak duruşmaya katılan 75 yaşındaki baba İmam Ağırman, "Oğlumun katilinin yüzünü görmek istiyorum. Neden öldürdü bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Müşteki avukatlarından Rahmi Karaçam, sanığın psikolojik rahatsızlığı olduğu yönündeki beyanlarına katılmadıklarını belirterek, cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın susma hakkını kullandığı için gelecek celse savunmasının alınmasına karar verdi.

Sanığın, psikolojik tedavi gördüğünü iddia ettiği hastanelere müzekkere yazılarak varsa raporlarının istenmesine karar veren heyet, müzekkereye cevap verildiğinde sanığın cezai ehliyetinin tespiti amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine hükmetti.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Tuzla'da mimarlık yapan Tekin Ağırman'ın 9 Şubat'ta Postane Mahallesi Malazgirt yolu üzerinde silahlı saldırı sonucu yaralandığı, olaydan bir gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği anlatılıyor.

Saldırıyı CHP Tuzla İlçe Başkanlığı döneminde Ağırman'ın bir süre şoförlüğünü yapan Zeynel Abidin Canpolat'ın yaptığı kaydedilen iddianamede, sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mimar Tekin Ağırman'ın Öldürülmesi Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement