"Modern Türk Resminde Cumhuriyet İmgesi" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

"Modern Türk Resminde Cumhuriyet İmgesi" Sergisi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nin cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü anısına gerçekleştirdiği sergi yarın açılacak Avni Arbaş, Nuri İyem, Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cihat Burak, Turan Erol ve Nedim Günsür Yüksel Arslan gibi sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi, 10 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek

08.10.2013 15:53

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü anısına gerçekleştirdiği "Düşler, Gerçekler, İmgeler: Modern Türk Resminde Cumhuriyet İmgesi" sergisi, yarın açılacak.

Pera Müzesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sergide Avni Arbaş, Nuri İyem, Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cihat Burak, Turan Erol, Nedim Günsür Yüksel Arslan gibi sanatçıların eserleri görülebilecek.

Sergi, Kuvayi Milliye yılları, köy yaşamı, göç, gecekondulaşma ve kentleşme, modern yaşamın yalnızlaşan bireyleri ile geçmişi yorumlama gibi alt temaları içererek plastik sanatlar aracılığıyla cumhuriyet tarihine bir bakış sunacak.

Ekrem Işın küratörlüğünde hazırlanan sergide, 21 sanatçının 63 resmi yer alıyor.

Sergi, 10 Kasım'a kadar ziyarete açık kalacak ve "Uzun Cuma" kapsamında her cuma 18.00-22.00 saatlerinde ücretsiz gezilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Modern Türk Resminde Cumhuriyet İmgesi' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement