"Mucizeyi Paylaş, Bebeğini Emzir" - Son Dakika
Güncel

"Mucizeyi Paylaş, Bebeğini Emzir"

"Mucizeyi Paylaş, Bebeğini Emzir"

Anadolu Sağlık Merkezi, emzirmenin önemine dikkat çekmek için "Mucizeyi Paylaş, Bebeğini Emzir" fotoğraf sergisini ziyarete açtı.

03.08.2013 10:08

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 1-7 Ağustos tarihlerinde kutlanan Emzirme Haftası kapsamında doğum fotoğrafçısı Şengül Pallı'nın objektifinden, aralarında Çağla Şikel, Gülben Ergen, Pınar Altuğ gibi ünlü isimlerin de yer aldığı 20 özel doğum fotoğrafı sergide yer alıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı İç Hatlar Giden Katı Sergi Alanı 'nda ziyaretçilere açılan sergiye ikinci kez anne olan Yasemin Ergene Özilhan da destek oldu. Açılışa katılan Ergene, "Bir anne olarak emzirmenin çok önemli olduğunu ve sağlık ile ilgili bir sorunu olmayan annelerin emzirmeyi tercih etmeleri gerektiğini dünüşüyorum." dedi.

"Bebek Dostu Hastane" ünvanına sahip olan Anadolu Sağlık Merkezi, tüm dünyada 1-7 Ağustos tarihlerinde kutlanan Emzirme Haftası'nda özel bir projeye imza atıyor. Emzirmenin anne ve bebek sağlığı açısından önemine dikkat çekmek amacıyla "Mucizeyi Paylaş, Bebeğini Emzir" resim sergisini ziyarete açan Anadolu Sağlık Merkezi, tüm annelere "Bebeğinizi emzirmeyi tercih edin" mesajı veriyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi İSG ve Şengül Pallı'nın destekleriyle hayata geçirilen sergide, ünlü doğum fotoğrafçısının objektifinden yansıyan ve aralarında Gülben Ergen, Pınar Altuğ gibi isimlerin de yer aldığı 20 özel doğum fotoğraf yer alıyor. Emzirmenin anne ve bebek sağlığı açısından önemine vurgu yapmanın amaçlandığı açılışında konuşan Yasemin Ergene Özilhan, "Böylesine anlamlı bir serginin açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni doğum yapmış bir anne olarak tüm kadınların dikkatini emzirmenin öneme çekmek konusunda ufacık da olsa bir katkım olabilmesini umuyorum" dedi.

İki çocuğunu da emzirdiğini söyleyen Ergene, emzirmenin anne ile bebek arasındaki bağı kuvvetlendirdiğini belirterek "Anneliği tatmış her kadının söylediği gibi; annelik tarifi zor bir duygu. Bir anne olarak emzirmenin çok önemli olduğunu ve sağlık ile ilgili bir sorunu olmayan tüm annelerin bebeğini emzirmeyi tercih etmesi gerektiğini dünüşüyorum" diye konuştu.

Emzirmenin mucizevi ancak aynı zamanda da zor bir süreç olduğunu dile getiren Ergene, "Her anne gibi ben de kendi emzirme dönemimi hayatımın en önemli varlıkları için elimden gelenin en iyisini yapmalıyım düşüncesi ile geçirdim. Aynı hamilelik dönemimde olduğu gibi hayatımda hiç dikkat etmediğim kadar sağlığıma ve yiyip içtiklerime dikkat ettim. Yeni doğum yapmış annelere, bebeğinin doğumu heyecanla bekleyen ya da bir gün anne olmak isteyen anne adaylarına bu mucizeyi bebeği ile paylaşmasını öneriyorum" diye konuştu.

Sergi 1 -15 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı İç Hatlar Giden Katı Sergi Alanı'nda ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Mucizeyi Paylaş, Bebeğini Emzir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement