Müslüman Kardeşler Derneği'nin Kapatılması - Son Dakika
Güncel

Müslüman Kardeşler Derneği'nin Kapatılması

Müslüman Kardeşler Derneği\'nin Kapatılması

Vasat Partisi Sözcüsü Malt: "Hürriyet ve Adalet Partisinin de yakında kapatılacağını tahmin ediyorum" "İhvan'ın ortadan kaldırılmaya çalışılması boşuna bir çabadır. Bu tür kararların İhvan'ı ortadan kaldıracağını düşünen hata eder"

23.09.2013 19:08

Mısır'da El-Vasat Partisi Sözcüsü Tarık el-Malt, Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) de yakında kapatılacağını tahmin ettiğini söyledi.

Vasat Partisi Sözcüsü Malt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması kararını eleştirerek, "İhvanın ortadan kaldırılmaya çalışılması boşunadır. Bu gerçekleşemeyecek bir çabadır, bu tür kararların İhvan'ı ortadan kaldıracağını düşünen hata eder" dedi.

Malt, İhvan'ın yasal bir çerçevede dernek ve parti kurduğunu belirterek, Müslüman Kardeşler Derneği'nin "faaliyetlerinin yasaklanması" ve derneğe ait mal varlığına el konulması kararını kınadığını vurguladı.

Mısır'da İhvan'ın lağvedilmesiyle ilgili davaya bakan Kahire Mahkemesi, "Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması, derneğin ve derneğe bağlı oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması, el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulmasına" karar vermişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müslüman Kardeşler Derneği'nin Kapatılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement