Nestle, ABD'deki Şekerleme İşini Nutella'ya Satıyor - Son Dakika
Ekonomi

Nestle, ABD'deki Şekerleme İşini Nutella'ya Satıyor

Nestle ABD'deki şekerleme işlerini, 2,8 milyar dolara Nutella'nın üreticisi Ferrero'ya satıyor

17.01.2018 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl ABD'deki şekerleme işinden 935 milyon dolar gelir elde eden Nestle, portföyündeki sağlıklı ürünleri artırma stratejisi çerçevesinde ABD'deki şekerleme işinden çıkacağını açıklamıştı.

2,8 MİLYAR DOLARA SATIYOR

ABD'nin 120'den fazla bölgesinde 77 fabrika, 10 araştırma-geliştirme merkezi ve yaklaşık 50 bin çalışan ile faaliyet gösteren şirkete Hershey ve Nutella'nın üreticisi Ferrero'dan teklif geldi. İlk etapta 2-2.5 milyar dolar arası bir rakam konuşulurken, gelinen noktada kazanan 2.8 milyar dolar bedelle Nutella'nın üreticisi Ferrero oldu.

Nestle'nin ABD'deki şekerleme işinde Nestle Crunch, Butterfinger, Baby Ruth, Raisinets, Nips ve Laffy Taffy gibi ürünler bulunuyor.

ABD'NİN YÜZDE 97'Sİ NESTLE ÜRÜNÜ KULLANIYOR

Nestle'nin ABD'deki şekerleme ürünleri satışı bu ülkedeki toplam cirosunun yüzde 3'ünü oluşturuyor.

Öte yendan Nestle'den konu ile ilgili yapılan açıklamada, şirketin bu satış sayesinde şişe su, evcil hayvan maması, kahve, dondurulmuş gıda ve bebek gıdası gibi alanlara daha çok yoğunlaşacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, Nestle'nin en büyük pazarı olan ABD'de hane halkının yüzde 97'si firmanın ürünlerini kullanıyor.

Nestle, ABD\'deki Şekerleme İşini Nutella\'ya Satıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Nestle, ABD'deki Şekerleme İşini Nutella'ya Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
    10:03 BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,18 düşüşle 8.702,35 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,77 puan ve yüzde 0,18 değer kaybederek 8.702,35 puana indi. Bankacılık endeksi ve holding endeksi yatay seyretti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,55 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 0,85 ile ticaret oldu. Dün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybıyla 8.718,11 puandan tamamladı. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.800 ve 9.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı
    09:49 SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere toplam 47 ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Yapılan düzenleme ile kanser, multipl skleroz, immunosupresan, antibiyotik, kan ürünü ve diyabet ilaçları geri ödeme listesine dahil edildi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    09:33 Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • İçlerinde kanser ilaçlarının da olduğu 47 ilaç geri ödeme kapsamında
    09:29 İçlerinde kanser ilaçlarının da olduğu 47 ilaç geri ödeme kapsamında

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme listesine alındığını açıkladı. İlaçların 3'ü kanser ve 3'ü de diyabet hastalarının kullandığı ilaçlar olduğu belirtildi.

  • Japonya Merkez Bankası, negatif faiz politikasını sonlandırıyor
    09:24 Japonya Merkez Bankası, negatif faiz politikasını sonlandırıyor

    Japonya Merkez Bankası (BoJ), büyük şirketlerdeki ücret artışlarının ardından negatif faiz politikasına son verme kararı aldı. BoJ, kısa vadeli faiz oranlarını yüzde eksi 0,1'den yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığına yükseltme kararı aldı. Bu kararla birlikte BoJ, dünyanın önde gelen merkez bankaları arasında negatif faiz politikasını terk eden son banka oldu. ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) salgın sonrasında enflasyonu dizginlemek için faiz artırımlarına giderken, BoJ ise ekonomik büyümeyi canlandırmak için ultra gevşek para politikasını sürdürdü.


Advertisement