Nilüfer'de Kültür-sanat - Son Dakika
Yerel

Nilüfer'de Kültür-sanat

Türk sinemasının genç yönetmeni Pelin Esmer, Nilüfer Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşiye katıldı.

28.12.2012 16:06

Türk sinemasının genç yönetmeni Pelin Esmer, Nilüfer Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşiye katıldı.

Konak Kültürevi'nde sinemaya gönül verenlerle bir araya gelen ödüllü yönetmen Esmer, söyleşide, Gözetleme Kulesi, "11'e 10 kala" gibi filmleriyle ilgili soruları da yanıtladı.

Türk sinemasında çeşitliliğin arttığını ve çok sayıda projenin izleyiciye sunulduğunu belirten Esmer, farklı eserlerin ön plana çıktığını ifade etti. Sinemayı hayattaki sorgulamaların, karşılaşmaların ve yaşananların dışa vurumu olarak gördüğünü dile getiren Esmer, şöyle konuştu:

"Konu ve karakterler ile hayal ettikleriniz birleşince ortaya farklı eserler çıkıyor. Ekip ve oyuncular da size yardımcı olursa zor sahneler bile kolaylaşıyor. Yeni yüzleri bulmak için çok tiyatro ve sinema izliyorum. Senaryo yazarken de mekan ve karakterleri şekillendiriyorum. Her yönetmenin farklı anlatım şekli ve yönetim tarzı vardır."

Çalışmalarında gişe kaygısı gözetmediğini ifade eden Esmer, sinemaya gönül verenlerin desteğinin emekçilerin azmini artıracağını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Haluk Yüksel - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nilüfer'de Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement