Okul Harçlıklarını Biriktirip Umreye Gitti - Son Dakika
Güncel

Okul Harçlıklarını Biriktirip Umreye Gitti

Bir lise öğrencisi, harçlıklarından biriktirdiği 20 lirayı her hafta kumbarasına atıp babasının da desteğiyle 3'üncü umre ziyaretini gerçekleştirdi Öğrenci Salman: "Harçlığımdan para ayırdığımı duyan babam çok mutlu oldu.

11.02.2015 11:06

ERCAN ÖZÇETİN - İstanbul'da yaşayan lise öğrencisi Muhammed Talha Salman, harçlıklarından biriktirdiği paraların yanı sıra babasının desteğiyle yarıyıl tatilinde 3'üncü kez umre ziyaretinde bulundu.

Salman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceki iki ziyaretini babasının desteğiyle gerçekleştirdiğini söyledi.

Kutsal toprakları çok sevdiğini belirten Salman, ömrü yettiğince hep buralara gelmek istediğini anlattı.

Okul arkadaşlarına, kutsal mekanları ziyaret etmelerini önerdiğini aktaran Salman, şöyle konuştu:

"Sınıf arkadaşlarımdan bazılarının, önerilerim sonrasında kutsal topraklara gittiğini öğrendim. Bu da bana yeter. Umre parası biriktirmek için kumbara hazırladım. Her hafta okul harçlığımdan 20 lirayı kumbarama attım. Biriktirdiğim paranın eksik kalan kısmını ise babam tamamladı. Harçlığımdan para ayırdığımı duyan babam çok mutlu oldu. Bu şekilde devam ettiğim sürece bana destek olacağını söyledi. Böylece 3'üncü kez umreye geldim. İmkanlarım çerçevesinde umre ziyaretlerini sürdürmek istiyorum."

Yıllardır hac ve umre organizatörlüğü yapan Mahmut Acartürk ise yarıyıl tatillerinde umre ziyaretine gelen öğrenci sayısında artış olduğunu vurguladı.

İnsanların ibadet şuuruyla çocuklarının kutsal toprakları görmesini istediğini dile getiren Acartürk, "Bundan dolayı her yıl umre ziyaretine gelen öğrenci sayısı artıyor. Düğün törenini yapan ve yeni evlenen çiftlerin buralara geldiğine şahit olduk. Bu da sevindirici bir durum" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okul Harçlıklarını Biriktirip Umreye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement