Onur Yaser Can davasında 4 polis memuruna 6 yıl hapis cezası - Son Dakika
Güncel

Onur Yaser Can davasında 4 polis memuruna 6 yıl hapis cezası

İstanbul'da gözaltındayken işkence gördüğü ve serbest bırakıldıktan sonra bu nedenle intihar ettiği öne sürülen Onur Yaser Can'ın ölümüne ilişkin 5 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, sanık 4 polisin ayrı ayrı 6 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

05.06.2023 23:41  Güncelleme: 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 2010 yılında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltındayken işkence gördüğü ve serbest bırakıldıktan bir süre sonra bu nedenle intihar ettiği öne sürülen Onur Yaser Can'ın ölümüne ilişkin 4'ü polis memuru, 1'i bilirkişi olan 5 sanıklı dava karara bağlandı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Onur Yaser Can'ın kız kardeşi müşteki Ezgi Sevgi Can ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya 3 tutuksuz sanık polis memuru ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı.

"EN ÜST SINIRDAN CEZA VERMENİZİ TALEP EDİYORUM"

Duruşmada beyanda bulunan müşteki Ezgi Sevgi Can, "Sanıkların bu eylemlerinin sonuçları bir ailenin tek tek yok edilmesine sebep oldu. En üst sınırdan ceza vermenizi talep ediyorum" diyerek, mahkemeye sundukları delillerin kardeşine karşı işlenen 'örgütlü ve zincirli şekilde resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi yok etme, işkence ve kötü muamele' suçunu açık şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. Müşteki Can ayrıca, mahkeme heyetinden sanıklar hakkında işkence ve intihara sürükleme konusunda suç duyurusunda bulunulmasını da talep etti.

SANIKLAR BERAATINI TALEP ETTİ

Sanıklardan H.A. savunmasında, "Bizim bu şahısla aramızda alacak verecek, kin gibi bir şey olmadığına göre biz bu şahıstan ne isteyelim ki dosyanın içeriğini değiştirelim? Biz bu adamdan ne bilgi alalım ki belgede sahtecilik yapalım? Suskunluğumuz farklı şekilde yorumlanmasın artık" ifadelerini kullanarak beraatını talep etti. Diğer sanıklar da savunmalarında mahkeme heyetinden beraatlarını talep etti.

4 POLİSE 6'ŞAR YIL HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, sanık polisler H.A., M.O., O.Ü., ve Y.B.'yi 'kamu görevlisinin resmi belgeyi yok etmesi veya bozması' suçundan ayrı ayrı 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu sanıklar hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçundan daha önceki takipsizlik kararının itirazın ardından kesinleştiğini belirten heyet, bu suçtan hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme heyeti, bilirkişi olan sanık Z.K.'nın ise üzerine atılı suçlardan yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi. Ayrıca şikayetçilerin ve tanıkların ifadelerinde öne sürülen iddiaların yeni delil kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği yönünden ilgililerin tespit edilmesi ve değerlendirme yapması için dosyanın savcılığa gönderilmesine hükmedildi.

"KEŞKE BİTEBİLSEYDİ AMA BU MÜCADELE BİR ANLAMDA YENİ BAŞLIYOR"

Duruşmanın ardından davaya ilişkin açıklama yapan Ezgi Sevgi Can, "Bir adım geri gitmiş oldu mahkeme burada. Bu çok adaletsiz bir karardır bu anlamda. Sadece 'evrakı yok etme ve bozma' suçundan haklarında 6'şar yıl ceza verilmesine karar verdi. Herhangi bir indirime de gitmedi anladığım kadarıyla. Olumlu bu kısmı. Yine bir polisi koruma refleksi gösterdiğini söyleyebiliriz mahkemenin, her ne kadar olumlu bir adım atmış olsak da. Biz mücadeleye ara vermeden devam edeceğiz. Temyize gideceğiz işkence iddialarımızla ilgili. Keşke bitebilseydi ama bu mücadele bir anlamda yeni başlıyor, özellikle işkence ayağıyla ilgili. Biz işkence iddialarımıza, intihara sürüklemeyle ilgili süreci tekrar başlatacağız. Adaleti maalesef hep kırıntı olarak veriyorlar bize. Böyle yavaş yavaş, küçük küçük adımlarla bu ülkeye cezasızlığa karşı bir mücadelenin önemini tekrar hatırlatacağız ve adalet için farklı mecralarda farklı mücadelelerle uğraşmaya azimle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Onur Yaser Can davasında 4 polis memuruna 6 yıl hapis cezası
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Onur Yaser Can davasında 4 polis memuruna 6 yıl hapis cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Serkan Basar: 2 yıl yatarlar ve çıkarlar takip edin 51 17 Yanıtla
  • Şbn Şbn: Yakınına acaba bu şahıs uyuşturucu kullanırken nerdeydiniz demezlermi 19 41 Yanıtla
  • süleyman hakan gökşen: bir dava 13 yıl sürerse zaten sulanmıştır ve unutulmaya yüz tutmuştur, zaten istenen de budur. 2 0 Yanıtla
  • Yozgat'ta Cumhuriyet Savcısı'nın ölümüyle ilgili davada verilen ceza onandı
    12:26 Yozgat'ta Cumhuriyet Savcısı'nın ölümüyle ilgili davada verilen ceza onandı

    Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğum günü kutlamasında başından silahla vurulan Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın ölümüyle ilgili davada tutuksuz yargılanan astsubay Ahmet M.'nin 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan aldığı hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylandı. Diğer sanık astsubay ise beraat etti.

  • Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı
    12:25 Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin NATO'nun inovasyon hızlandırma programı DIANA'nın Test Merkezleri Ağı'na 8 yeni merkezin katıldığını duyurdu. Böylece Türkiye'nin ağda yer alan test merkezi sayısı 10'a ulaştı. DIANA Programı, sivil ve askeri amaçlı teknolojiler geliştiren şirketlere 300 bin avroya kadar hibe destek sağlıyor ve Türk şirketlerinin bu ağda yer almasının önemi vurgulanıyor.

  • Samsun'da apart daireye düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 kişi yakalandı
    12:24 Samsun'da apart daireye düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 kişi yakalandı

    Samsun'un Atakum ilçesinde yapılan uyuşturucu operasyonunda, V.K., R.Ö., S.Y., M.S. ve M.Ş. isimli 5 kişi yakalandı. Operasyonda 38,98 gram metamfetamin, 1 adet hassas terazi, 2 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 5 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Tahkikat devam ediyor.

  • Antalya'da elektrikli scooter yayaya çarptı
    12:23 Antalya'da elektrikli scooter yayaya çarptı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir elektrikli scooter, park halindeki araçların arasından yola çıkan yayaya çarptı. Yaralanan yayaya sağlık ekipleri müdahale etti ve hastaneye kaldırıldı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Kayseri OSB eski yöneticileri zimmet ve sahtecilik suçlamalarıyla yargılanıyor
    12:22 Kayseri OSB eski yöneticileri zimmet ve sahtecilik suçlamalarıyla yargılanıyor

    Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin eski yönetim kurulu başkanı Tahir Nursaçan ve 6 yönetici, zimmet ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından yargılanmaktadır. Duruşmaya sanıklar katılmazken, mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Nursaçan'ı görevden uzaklaştırmıştır. Savcı, sanıkların çeşitli suçlardan cezalandırılmasını talep etmektedir.

  • Konya'da Otobüs Durağında Kaza: 4 Ölü, 5 Yaralı
    12:22 Konya'da Otobüs Durağında Kaza: 4 Ölü, 5 Yaralı

    Konya'da kontrolden çıkan bir otomobilin otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarpması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirildi. Otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

  • Otomobil, durakta bekleyenlerin arasına daldı: 3 ölü, 6 yaralı
    12:22 Otomobil, durakta bekleyenlerin arasına daldı: 3 ölü, 6 yaralı

    Konya'da kontrolden çıkan bir otomobil, otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kaza sonucunda durakta bekleyenler yol kenarına savruldu. Yaralılar tedavi altına alındı ve polis olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

  • Malatya'da Horoz Dövüştürüp Kumar Oynayanlara Cezalar
    12:21 Malatya'da Horoz Dövüştürüp Kumar Oynayanlara Cezalar

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde horoz dövüştürdüğü ve kumar oynadıkları belirlenen 11 kişiye toplamda 72 bin 257 lira ceza uygulandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, horoz dövüşü için kullanılan ekipmanlar ve canlı hayvanlar ele geçirildi. Ayrıca, kumar oynadıkları tespit edilen kişilere de ceza verildi.

  • Nevşehir'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında 18 zanlı gözaltına alındı
    12:21 Nevşehir'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında 18 zanlı gözaltına alındı

    Nevşehir'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda son bir haftada 18 zanlı gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kullanımını önlemek amacıyla 11 farklı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 86,5 gram sentetik uyuşturucu ile 8 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklandı, diğerleri hakkında adli işlem yapıldı.

  • Seyhan Belediyesi İftar Programları İlçe Halkını Buluşturuyor
    12:21 Seyhan Belediyesi İftar Programları İlçe Halkını Buluşturuyor

    Seyhan Belediyesi'nin düzenlediği iftar programları, ilçe halkını aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. İlahiler, sema gösterileri ve çocuk etkinlikleriyle desteklenen iftar programlarına halk büyük ilgi gösterdi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, birlik ve beraberlik mesajı verdi.


Advertisement