Osmangazi'den Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'den Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi

Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi'nin, iş arayanlarla işverenleri bir araya getirdiği 'İşçi İşveren Buluşması'nın ilki gerçekleştirildi.

10.12.2015 15:36

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen işçi-işveren buluşmasında konuşan Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar, "OKİM sadece işveren ve iş arayanın giriş yaptığı sıradan bir kariyer sitesi değil. Aynı zamanda kariyer konusunda da yönlendirme yapan bir platform. OKİM sayesinde iş arayan hemşerilerimiz kendine uygun iş ilanlarını inceleyebiliyor. İşverenlerimiz de, iş talebi olan hemşerilerimize ulaşarak eleman ihtiyacını karşılıyor" dedi.

Gerçekleştirdiği örnek sosyal sorumluluk projelerine her gün bir yenisi ekleyen Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM) projesi ile işsizlik ve istihdam sorununa çözüm üretiyor. Yaklaşık 4 ay önce başlatılan ve bu güne kadar bin 650 kişiden CV toplayıp, 236'sının istihdamına katkı sağlayan OKİM projesinin, işçi-işveren buluşması tanıtım toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Toplumun her kesimiyle, her derdiyle ilgilenen bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Belediyeler, vatandaşın kapısını ilk açtığı devlet kurumları. Dolayısıyla sorunlarda belediyeye yansıyor. Geçtiğimiz 10 yılda yerel yönetimlerde yapılan yasal düzenlemelerle, belediyelerin yetki ve görev alanları artırıldı. Belediye hizmetleri dışında, sağlık, eğitim, emniyet gibi diğer kurumlar için de çok ciddi hizmetler üretiyoruz. Vatandaş, hangi kurumda olursa olsun sorununun çözümü için belediyenin kapısını çalıyor. Bizler de, yasaların verdiği yetki çerçevesinde sorunlara çözüm üretiyoruz" diye konuştu.

Belediyelerin istihdam merkezi gibi göründüğünü ancak, herkesin talebine cevap vermelerinin imkansız olduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "OKİM, bu düşünce ile ortaya çıkmış, gerçekten iş ihtiyacı olan kişiyle, elemen arayan işvereni bir araya getirme düşüncesinden doğmuş bir proje. Bursa'da işsizlik yok, iş beğenmeme ya da, doğru iş ve elemanı bulamama sorunu var bence. Çünkü bir çok işletmede gördüğümüz eleman aranıyor yazısı hiç silinmiyor. Bu düşünceden hareketle, diğer kurumlarla diyalog içerisinde OKİM'deki çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. 4 ay gibi kısa sürede bin 650 kişiden CV toplayın, 236 kişinin istihdamına katkı sağladık. Kişiye göre iş anlayışı ile değil, ihtiyaca göre eleman anlayışını benimseyerek hareket ettik" dedi.

Toplantıya katılan NET İletişim ve Faveo Danışmanlık firma yöneticileri de, geliştirdikleri proje için Osmangazi Belediyesine teşekkür etti. Faveo Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, "Üzerine gitmemiz gereken 2 konu var, işsizlik ve eğitim. Bu iki konuda da belli bir aşama kaydettiğimizi düşünüyorum. Bu gün de bunun güzel bir örneğini burada görüyoruz. Hem biz işverenler, hem de iş arayan vatandaşlar açısından son derece doğru bir proje. Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyorum" ifadelerini kullandı.

İşveren temsilcileri ile görüşmek için gelen vatandaşlardan bazıları söz alarak, böyle bir projeyi hayata geçirerek kendilerine iş bulma imkanı sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür ettiler. Aylardır iş aradığını ve OKİM sayesinde iş bulduğunu söyleyen vatandaşlardan Kübra Öztürk, "Okulumu bitirdikten sonra bir çok firmaya iş müracaatında bulundum. Aylardır iş bulamıyordum. OKİM'e yaptığım müracaat sayesinde, bir firmada kalite kontrol elemanı olarak işe girdim. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'den Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement