Özbekistan Cumhurbaşkanı Taşkent'te Yeni Havalimanı Terminali İnşaatını Durdurdu - Son Dakika
Dünya

Özbekistan Cumhurbaşkanı Taşkent'te Yeni Havalimanı Terminali İnşaatını Durdurdu

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki İslam Kerimov Uluslararası Havalimanı’nın 2019’da açılması planlanan “Taşkent-4” yeni terminal binası inşaatı Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından alınan yeni kararname ile geçici olarak durduruldu.

04.07.2017 15:44

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki İslam Kerimov Uluslararası Havalimanı'nın 2019'da açılması planlanan "Taşkent-4" yeni terminal binası inşaatı Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından alınan yeni kararname ile geçici olarak durduruldu.

Proje değeri 430 milyon dolar olan, yıllık kapasitesi 5 milyon 700 bin yolcu olarak tasarlanan bu terminalin inşa edilmesi için inşaat bölgesindeki evlerin yıkılması ve insanların başka yere taşınması gerekiyordu. Bu durum bazı itirazlara sebep olduğu için inşaat işlerinin durdurulduğu kararnamede belirtildi.

İslam Kerimov Uluslararası Havalimanı'nda yenileme ve modernizyon çalışmaları yapılarak, yolcu kapasitesini ve servis kalitesini arttırmaya karar verildi. Aynı kararnamede, Taşkent'teki "Şark" askeri havaalanı yerine yeni modern uluslararası havalimanı yapılması kararı açıklandı.

Yeni havalimanı projesi uluslararası mali kuruluşların finansmanları hem de Özbekistan Hava Yolları milli şirketinin kendi mali kaynakları ile gerçekleştirilecek. - TAŞKENT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Özbekistan Cumhurbaşkanı Taşkent'te Yeni Havalimanı Terminali İnşaatını Durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement