Pera Müzesi'nde Çarpıcı İki Sanatçı - Son Dakika
Güncel

Pera Müzesi'nde Çarpıcı İki Sanatçı

Pera Müzesi\'nde Çarpıcı İki Sanatçı

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 7 Mayıs - 20 Temmuz 2014 tarihleri arasında iki önemli sanatçıyı ağırlıyor.

24.04.2014 10:45

Pera Müzesi'nde çarpıcı iki sanatçı:

Pop Art'ın kralı Andy Warhol Herkes için Pop Sanat ve Çağdaş sanatın önemli isimlerinden Stephen Chambers Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler

07 Mayıs - 20 Temmuz 2014

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 7 Mayıs - 20 Temmuz 2014 tarihleri arasında iki önemli sanatçıyı ağırlıyor: Amerikan pop kültürünün ikonik isimlerinden Andy Warhol ile İngiliz çağdaş sanatçı ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi üyesi Stephen Chambers.

"Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat" sergisinde, Pop Sanatı'nın en önemli isimlerinden Andy Warhol'un (1928-1987) Campbell's Soup, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler dizilerinin yanı sıra Mick Jagger ve Lenin gibi ünlü isimlerin portreleri de yer alıyor. 20. yüzyılda dünyanın sanata bakışını değiştiren, Amerikan kültürüne yeni bir boyut getiren ve döneme damgasını vuran Andy Warhol'un Pera Müzesi'nde iki kata yayılan sergisinde, Slovak asıllı sanatçının Slovakya Modra'daki Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen 87 yapıtı arasında daha önce Türkiye'de sergilenmeyen ipek baskı dizileri ve desenleri de yer alıyor.

Londra Kraliyet Sanat Akademisi işbirliğiyle gerçekleşen, İngiliz çağdaş sanatçı Stephen Chambers'ın (d. 1960) son 20 yıla uzanan baskıresim ve yağlıboya yapıtlarının yer aldığı "Stephen Chambers: Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler" sergisinde ise sanatçının, William Wyler'in 1958 yapımı western filmi Büyük Ülke'ye atıfta bulunan, bu alandaki en büyük baskı kompozisyonu olma özelliğini de taşıyan ve 78 ayrı resimden oluşan Büyük Ülke başlıklı yapıtı da bulunuyor.

Söyleşi ve Konferans

Stephen Chambers
7 Mayıs Çarşamba, 19:00

Stephen Chambers: Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler sergisi kapsamında Sanatçı, küratör Edith Devaney ile 7 Mayıs Çarşamba 19:00'da sergi katında sanatseverlerle söyleşide buluşuyor.

James Warhola
10 – 11 Mayıs

Andy Warhol'un yeğeni James Warhola, amcası hakkında 10 Mayıs Cumartesi 15:00'te bir konferans verecek ve 11 Mayıs Pazar günü saat 11:00'de ise çocuklar için yazdığı "A Pop Adventure: Uncle Andy" (Bir Pop Macerası: Andy Amca) adlı kitabından bölümler okuyacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Müzesi'nde Çarpıcı İki Sanatçı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement