PKK'nın Saldırıları Durdurma Kararına Destek - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Saldırıları Durdurma Kararına Destek

Tunceli'de Siyasi Parti Temsilcileri, Sendikacılar ve Belediye Başkanları Yaptıkları Ortak Açıklama ile PKK Terör Örgütünün Aldığı Saldırıları Durdurma Kararını Destekledi. Açıklamada, ''karar Barışa Olan Umudu ve İnancı Daha da Güçlendirmiştir'' Denildi.

05.10.2006 16:10

Tunceli`de siyasi parti temsilcileri, sendikacılar ve belediye başkanları yaptıkları ortak açıklama ile PKK Terör örgütünün aldığı saldırıları durdurma kararını destekledi. Açıklamada, ``Karar barışa olan umudu ve inancı daha da güçlendirmiştir`` denildi.

Tunceli`de Belediye konferans salonunda düzenlenen basın toplantısına, Tunceli Belediye başkanı Songül Edol Abdil, CHP, DYP, DTP, EMEP başkanları, Tunceli Barosu, iHD ve aydın ile yazarların da aralarında bulunduğu 48 kurum ve kişi katıldı. Çok sayıda vatandaşın da izlediği basın toplantısında ortak açıklamayı DTP Tunceli il başkan yardımcısı Nuri Kılıç okudu. Kılıç, çatışmalı ortamdan en fazla zarar görmüş bölge halkı tarafından, PKK`nın saldırıları durdurma kararının memnuniyetle karşılandığını belirterek şunları söyledi: ``Bu kararın, bu topraklarda şiddet ve çatışmanın bir daha yaşanmaması ve toplumsal barışın tesisinin bir adımı olmasını diliyoruz. Bir daha kan ve gözyaşına, anaların feryadına, gencecik insanların yitip gitmesine tanık olmak istemiyoruz. Bu yaranın bir daha açılmamak üzere kapanması için yetkilileri, PKK`nın kararını soğukkanlı şekilde değerlendirmeye ve Kürt sorununun barışçı ve kalıcı temelde çözümü için sağduyulu politikalar geliştirmeye, kamuoyunu da her türlü ön yargıdan uzak bir şekilde kalıcı barış için çaba sarf etmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.``

Basın toplantısında daha sonra, açıklama metnine destek veren siyasi parti, kurum ve temsilcilerinin tanıtımı yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'nın Saldırıları Durdurma Kararına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement