Ruhsatsız Maden İşletmelerine Çözüm İsteği - Son Dakika
Yerel

Ruhsatsız Maden İşletmelerine Çözüm İsteği

Zonguldak'ta "kaçak maden ocaklarını" işletenlerin yanı sıra burada çalışanlar ile yakınları, TSO'yu ziyaret ederek sorunlarının çözülmesi konusunda destek istedi.

12.02.2013 18:31

Zonguldak'ta "kaçak maden ocaklarını" işletenlerin yanı sıra burada çalışanlar ile yakınları, TSO'yu ziyaret ederek sorunlarının çözülmesi konusunda destek istedi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonu'nda bir araya gelen madenciler, ruhsatsız maden ocaklarının yasal statüye kavuşturulması konusunda TSO Başkanı Salih Demir'in de destek olmasını talep etti.

Madencilerden Levent Bahadır, yaptığı konuşmada, kaçak ocaklara yönelik operasyonların yapıldığını, yapılan kontrollerde tüm ekipmanlarına el konulduğunu söyledi.

Kendilerine yüklü miktarlarda ceza yazıldığını belirten Bahadır, "Bizim maksadımız çoluk çocuğumuzu geçindirmek. Kelimeler yetmiyor, 3 aydan beri bize operasyonlar yapılıyor. Biz bu ocaktan uyuşturucu çıkartmıyoruz. Ekmeğimizin derdindeyiz. Bizim maksadımız sabah çoluk çocuğumuz okula giderken 2 lira harçlık ceplerine koymaktır. Onu da veremez hale geldik" diye konuştu.

Madenci yakını Gülveren Yılmaz da 4 çocuğuyla zor durumda olduklarını vurgulayarak, "Hepimizin buzdolabında pişecek yemeği yok. Bizim bir ay daha dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

TSO Başkanı Mehmet Salih Demir de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini, özel kömür sahası sahibi olarak da ellerini taşın altına koyacaklarını belirtti.

Kayıt dışı çalışan madencilerin durumunun çözümü konusunda devlete görevler düştüğünü ifade eden Demir, "Sayın valimizden rica edeceğim,'genişletilmiş bir toplantı yapalım' diyeceğim. Siz de derdinizi geniş bir şekilde anlatırsınız. Çözüm noktası burası olsa inanın ben burada çözerim. TTK Genel Müdürü, bu işle ilgilenecek savcımızı, emniyetin başındaki arkadaşlarımızı da davet edeceğim" diye konuştu.

TSO Başkanı Demir'in yetkilileri çağırıp geniş bir toplantı yapma sözünü vermesi üzerine madenciler dağıldı.

Muhabir: İdris Köle/Erdinç Aksoy

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ruhsatsız Maden İşletmelerine Çözüm İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement