Şehir-İnsan" Projesi - Son Dakika
Güncel

Şehir-İnsan" Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geliştirilerek hayata geçirilen "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler" Projesi kapsamında, Müsteşar Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun başkanlığında "Beş Şehirli" söyleşisi gerçekleştirildi.

21.07.2015 20:36

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geliştirilerek hayata geçirilen "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler" Projesi kapsamında, Müsteşar Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun başkanlığında "Beş Şehirli" söyleşisi gerçekleştirildi.

Topkapı Sarayı konferans salonundaki söyleşiye, yazar ve akademisyenlerden Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Prof. Dr. Mustafa Uzun, Prof. Dr. İskender Pala ve Mehmet Şevket Eygi ile çok sayıda davetli katıldı.

Projeyi, "geç kalınmış" olarak değerlendiren Dursun, projenin amaçlarından birinin de İstanbul beyefendiliğinin tekrar ön plana çıkarılması olduğunu söyledi.

Dursun, projede yer alan isimlerden Ali Fuat Başgil'in "Gençlerle Başbaşa" isimli eserinin dayanak noktası olduğunu ifade ederek, projeyle gençlere ulaşmak istediklerini kaydetti.

Projenin, diğer çalışmaların başlangıcını oluşturduğunu belirten Dursun, "İkinci beş ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bu çalışmalarla ilgili kitaplar basılıyor. Prestij kitaptan ziyade okunmak için, gençlerin okuyabileceği bir dilde basıldı" diye konuştu.

Programa katılan yazar ve akademisyenler, proje kapsamında isimleri belirlenen Ahmed Süheyl Ünver, Ali Fuat Başgil, Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz'e dair konuştu.

Şehir-İnsan Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek projeyle, yeni neslin tarihini, kültürünü bilerek ve değerlerine sahip çıkarak bugünün gelişen dinamikleriyle harmanlaması ve bütünsel bir bakış açısına sahip olması amaçlanıyor.

Projeyle birlikte, gençlerin ilgisini çekecek, rol model olacak değerlerin hatırlatılması ve anlatılmasına katkı sağlayacak "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi" hayata geçirilecek. Şehir-İnsan Projesi kapsamında, gençler ve değerler arasında bir köprü oluşturmak hedefleniyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement