Seis 15 Yaşında - Son Dakika
Ekonomi

Seis 15 Yaşında

Tu¨rkiye Sağlık Endu¨strisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, sendika olarak sektör olma bilincini yerleştirerek, tıbbi cihaz u¨retimini geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bu çalışmaları yaparken bu¨tu¨n hedefimiz, kuralları belirli, standartları yerleşik, şeffaf,...

02.05.2018 12:52

Tu¨rkiye Sağlık Endu¨strisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, sendika olarak sektör olma bilincini yerleştirerek, tıbbi cihaz u¨retimini geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bu çalışmaları yaparken bu¨tu¨n hedefimiz, kuralları belirli, standartları yerleşik, şeffaf, rekabete açık, riskleri öngöru¨lebilen bir ortamda u¨retimimizi ve ticari faaliyetlerimizi su¨rdu¨rmek oldu." ifadesini kullandı.

Demir, SEİS'in kuruluşunun 15. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, ilk genel kurulda alınan karar gereği Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonuna (TİSK) üye olduklarını ve "Tu¨rkiye" ibaresini kullanma izni aldıklarını hatırlattı.

SEİS'in, sağlık endu¨strisindeki firmaların işveren sıfatıyla üye olabildikleri ve u¨lke çapında faaliyet gösteren bir sendika olduğuna dikkati çeken Demir, "SEİS, sektör olma bilincini yerleştirip, tıbbi cihaz u¨retimini geliştirmek için çalışmaktadır. Bu çalışmaları yaparken bu¨tu¨n hedefimiz, kuralları belirli, standartları yerleşik, şeffaf, rekabete açık, riskleri öngöru¨lebilen bir ortamda u¨retimimizi ve ticari faaliyetlerimizi su¨rdu¨rmek oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Demir, sektördeki u¨retici, bayi ve ithalatçı firmaları bu¨nyelerinde bir araya getirerek, u¨yelerinin ekonomik ve sosyal konulardaki sorunlarını belirlediklerini ve çözu¨mler u¨retmek için çalıştıklarını vurguladı. Ulusal sağlık politikalarının tespit edilmesi amacıyla oluşturulan her platformda yer alarak bu politikaların sektör açısından uygun çalışma zemini sağlaması yönu¨nde çaba gösterdiklerine işaret eden Demir, üniversiteler ve çeşitli enstitu¨lerle iş birliği yaparak sektördeki iş gu¨cu¨nu¨n kalitesini yu¨kseltmek amacıyla eğitim faaliyetleri de gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Demir, şunları kaydetti:

"Sağlık endu¨strisini ilgilendiren konularda u¨yelerimizi bilgilendirmek amacıyla kitap, dergi ve broşu¨r gibi yayınlarımız da devam ediyor. Ayrıca yurt dışındaki sektör temsilcisi sendika, dernek gibi kuruluşlarla çalışarak yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonlarında sendika u¨yelerine daha iyi seçenekler sunuyoruz. Bu amaçlarımız doğrultusunda çalışırken tu¨m u¨lke çapında faaliyet gösteren, ticari ve etik kurallara bağlı çalışan, ithalatçı, u¨retici ve bayi olan medikal firmaları aramızda görmek çalışma şevkimizi ve heyecanımızı artıracaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Seis 15 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement