Siirt'te kaçak avcıların yabani hayvanlara kurduğu tuzaklar yıkıldı - Son Dakika
3. Sayfa

Siirt'te kaçak avcıların yabani hayvanlara kurduğu tuzaklar yıkıldı

Siirt'te kaçak avcıların yabani hayvanlara kurduğu tuzaklar yıkıldı Siirt merkez kırsalında kaçak avcılarca hayvanları avlamak için kurulan 9 tane tuzak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.

15.12.2022 17:19  Güncelleme: 17:41

Siirt'te kaçak avcıların yabani hayvanlara kurduğu tuzaklar yıkıldı

SİİRT - Siirt merkez kırsalında kaçak avcılarca hayvanları avlamak için kurulan 9 tane tuzak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.

Siirt merkez kırsalı sınırları içinde kaçak avlanma yapıldığı ihbarını alan Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, bölgede kaçak avcılar tarafından yapılmış güme adı verilen 9 tuzak bulundu. Bulunan tuzaklar ekipler tarafından yıkıldı.

Kaçak avcıların yeni doğum yapacak olan yaban keçilerini yakalamak için kurdukları göme adı verilen tuzakların yaban keçilerinin soyunun tükenmesine neden olduğunu belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlü yetkilileri, "Bölgemizde yapılan her türlü kaçak avcılık faaliyetinde Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne ve güvenlik güçlerimize ihbar edilmesini bekliyoruz. Buna paralel olarak yaban hayvanları için çok önemli bir tehdit olan yasa dışı avcılık faaliyetleriyle ilgili olarak Siirt il şube müdürlüğü av koruma ve kontrol ekiplerimiz kaçak avcılığı engellemek ve doğal hayatı korumak amacıyla koruma kontrol faaliyetlerine tüm ekiplerce kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Siirt\'te kaçak avcıların yabani hayvanlara kurduğu tuzaklar yıkıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Siirt'te kaçak avcıların yabani hayvanlara kurduğu tuzaklar yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement