Bakan Selçuk: 848 bin kişiye uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık eğitimi sunduk - Son Dakika
Politika

Bakan Selçuk: 848 bin kişiye uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık eğitimi sunduk

Bakan Selçuk: 848 bin kişiye uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık eğitimi sunduk

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2018 yılından beri uyuşturucuyla mücadele konusunda 848 bin kişiye farkındalık eğitimi sunduklarını belirterek, "Sorun toplumumuzu derinden etkiliyor.

11.12.2020 11:08  Güncelleme: 12:13

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2018 yılından beri uyuşturucuyla mücadele konusunda 848 bin kişiye farkındalık eğitimi sunduklarını belirterek, "Sorun toplumumuzu derinden etkiliyor. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele hepimizin ortak sorumluluğundadır" dedi.

Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada bakanlık olarak çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimini engelleyen her türlü bağımlılığa karşı çalışmalar yaparak, daha sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bakan Selçuk, "Günümüzde madde bağımlılığı, bireyin yanında aile ve toplum yapımızı da derinden etkiliyor. Gençlerimizi uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı korumak sadece bakanlıkların, kamu kurum ve kuruluşların değil hepimizin ortak sorumluluğudur" diyor.

'297 BİN AİLEYE EĞİTİM VERDİK'Bağımlılık ile mücadele konusuna çok önem verdiklerini kaydeden Selçuk, bu konuda farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirterek, "Aile Eğitim Programı (AEP) çerçevesinde Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma modülünü geliştirdik. Bu kapsamda 160 bini Temmuz 2018'den itibaren olmak üzere bugüne değin 297 bin kişiye eğitim verdik" dedi.848 BİN KİŞİYE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EĞİTİMİYeşilay'la iş birliği içinde uyuşturucu ile mücadelede hem ailelere hem de bu alanda hizmet sunan personele 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele ve Aile Eğitim Programı Eğitimleri' verdiklerini kaydeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "506 bini Temmuz 2018'den itibaren olmak üzere bugüne değin yaklaşık 848 bin kişiye uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık eğitimi sunuldu. Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede tanı ve tedavi sonrasında kişilerle ailelerin, sosyal hizmetlerle desteklenmesi önemli" diye konuştu.'TEDAVİ GİDERLERİNİN ÖDENMESİNİ SAĞLADIK'

Sosyal Hizmet Merkezleri'nin (SHM) 81 ilde mevcut olduğunu kaydeden Bakan Selçuk, buralarda gençlerin ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, "Tarama ve doğrulama analizleri için yeni kodlar belirledik. Bağımlılık tedavisine yönelik laboratuvar hizmetlerini daha etkin hale getirdik. Aile görüşmesi-değerlendirme, bireysel psikoterapi, grup psikoterapisi hizmetlerinin sayılarını artırarak tedavi giderlerinin ödenmesini sağladık" ifadesini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Selçuk: 848 bin kişiye uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık eğitimi sunduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement