Sp'li Kazan'dan Eski Diyanet İşleri Başkanı Altıkulaç'a Tepki - Son Dakika
Güncel

Sp'li Kazan'dan Eski Diyanet İşleri Başkanı Altıkulaç'a Tepki

Saadet Partisi(SP) Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, Süleymancılar cemaatine işaret ederek, "Ne Erbakan Hocamızın ne de herhangi bir milletvekilimizin bu güzide cemaatimiz aleyhine en ufak bir düşüncesi ve eylemi olmamıştır" dedi SP Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, "Süleymancılar, MSP ile uzlaşma sağlayamamışlardı.

01.11.2011 16:14

Saadet Partisi(SP) Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, Süleymancılar cemaatine işaret ederek, "Ne Erbakan Hocamızın ne de herhangi bir milletvekilimizin bu güzide cemaatimiz aleyhine en ufak bir düşüncesi ve eylemi olmamıştır" dedi SP Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, "Süleymancılar, MSP ile uzlaşma sağlayamamışlardı. MSP lideri Necmettin Erbakan da Süleymancıların ehlisünnet dışı bir anlayış içinde olduklarını düşünüyordu" şeklindeki açıklamaları nedeniyle Eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç'a tepki gösterdi.

Kazan yaptığı açıklamada, Altıkulaç'ın söz konusu açıklamalarını üzüntüyle takip ettiklerini belirterek, "Sayın Altıkulaç, Erbakan Hocanın Süleymancıların ehlisünnet dışı bir anlayış içinde olduğunu ve başta Kenan Evren olmak üzere askerlerle anlaşırken Erbakan'la anlaşamadıklarını söylemektedir. Bu açıklamalar, bizi hayrete düşürmüştür. Halbuki ne Erbakan Hocamızın ne de herhangi bir milletvekilimizin bu güzide cemaatimiz aleyhine en ufak bir düşüncesi ve eylemi olmamıştır" dedi. Kazan, tam tersine Süleyman Demirel'in başbakanlığı döneminde yıllarca vekil imamlık yapan bu camiaya mensup 3 bin 200 din görevlisini 1974 yılında asil kadrolara atadıklarını hatırlatarak, "O dönemin manevi kanaat önderi olan Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerinin hizmetlerine karşı bir nevi şükran borcu ödenmiştir" dedi.

İsnatların aksine Altukulaç'ın bizzat kendisinin Diyanet camiasında sebebiyet verdiği İmam Hatipli-Süleymancı ayrımını, hükümette yer alan Erbakan tarafından ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Kazan, "Erbakan Hocamız, bu ikiliğe sebebiyet vermesinden dolayı kendisini Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden almak istemiş ama o dönem Başbakan olan Demirel buna hep engel olmuştur. Dolayısıyla Sayın Altıkulaç'ın bugünkü açıklamalarının nedenini o olaylarda aramak lazım" dedi.

Erbakan'ın hayatta olduğu dönemde bu konuda hiçbir şey söylemeyip vefatından sonra bu tür açıklamalar yapılmasının ise ayrıca çok manidar olduğunu vurgulayan Kazan, "Daha da önemlisi, ortada bir Süleymancı düşmanlığı kisvesi varsa, bunu kendisinde araması lazım" dedi. Milli Görüş'ün sözkonusu camia ile yıllara dayanan iyi ilişkilerinin bulunduğunun altını çizen Kazan, "Özellikle 1995 seçimlerinde Meclis'e giren kadrolar içinde, bu güzide cemaatimize mensup isimler de Refah Partisi listelerinden milletvekili seçilmişlerdir. Hatta bakan olmuşlardır. Bu yüzden bu haksız isnatların tarihi gerçeklerle hiçbir alakası yoktur, tamamen yersizdir. En önemlisi, Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış bir kişiye hiç yakışmamaktadır" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sp'li Kazan'dan Eski Diyanet İşleri Başkanı Altıkulaç'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement