İstanbul'da AK Parti ve Erdoğan'a En Fazla Destek Sultanbeyli'den Geldi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da AK Parti ve Erdoğan'a En Fazla Destek Sultanbeyli'den Geldi

Referandumda yüzde 70'e yakın kesimin "Evet" oyu verdiği Sultanbeyli, dünkü seçimlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye verdiği destekle İstanbul'da birincilik ipini göğüsleyen ilçe oldu.

24.06.2018 22:32  Güncelleme: 11:31

İstanbul'da AK Parti'nin kalesi olarak gösterilen Sultanbeyli'de sandıkların tamamına yakını açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye rekor destek veren ilçe, referandumda olduğu gibi 24 Haziran seçimlerinde de birincilik ipini göğüsledi.

39 İLÇENİN 27'SİNDE ERDOĞAN KAZANDI

İstanbul'da 39 ilçenin 27'sinde Erdoğan kazandı. Bu sonuçlara göre AK Parti 43, CHP yüzde 28, İYİ Parti 8, HDP 12, MHP 7 milletvekili çıkardı.

OY KULLANANLARIN YARISININ DESTEĞİNİ ALDI

Seçimin en kritik yarışlarından biri megakent İstanbul'da verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 50, Muharrem İnce yüzde 36,8, Selahattin Demirtaş 7,22, Meral Akşener 4,76 oy aldı.

KARAMOLLAOĞLU'NA BÜYÜK ŞOK

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu yüzde 1'i bulamadı. 4,5 milyon seçmen Erdoğan'a, 3,3 milyon seçmen İnce'ye, 661 bin kişi de Demirtaş'a oy verdi.

EN BÜYÜK DESTEK SULTANBEYLİ'DEN

Erdoğan'a en büyük desteği yüzde 69 oy oranıyla Sultanbeyli verdi. Sultanbeyli'yi; Esenler yüzde 66,9, Arnavutköy yüzde 66, Sultangazi yüzde 61,5 ve Bağcılar yüzde 61,3 oyla takip etti.

BAŞKAN KESKİN'DEN TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Cumhurbaşkanımıza ve AK Partimize,verdiği destekle İstanbul 1'si olmamızı sağlayan kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

EN AZ OY KADIKÖY'DEN ÇIKTI

Erdoğan'a en az oy çıkan ilçe yüzde 20,3 ile Kadıköy oldu. Beşiktaş tercihini yüzde 74,1; Kadıköy de yüzde 72 oranında Muharrem İnce'den yana kullandı.

16 Nisan referandumunda hayır oyu çıkan Üsküdar ve Eyüp'te bu kez ipi AK Parti göğüsledi. Demirtaş ise en çok oyu yüzde 16 ile Esenyurt'tan aldı.

İstanbul\'da AK Parti ve Erdoğan\'a En Fazla Destek Sultanbeyli\'den Geldi

Son Dakika Güncel İstanbul'da AK Parti ve Erdoğan'a En Fazla Destek Sultanbeyli'den Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement