Şüpheli Paketi Açanları Bekleyen Tehlike - Son Dakika
Güncel

Şüpheli Paketi Açanları Bekleyen Tehlike

Tokat İl Emniyet Müdürlüğünde yapılan canlandırmayla, şüpheli paketi açan insanların başına gelebilecek tehlike gözler önüne serildi.

11.04.2013 15:45  Güncelleme: 16:04

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan canlandırmayla, şüpheli paketi açan meraklı insanların başına gelebilecek tehlike gözler önüne serildi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü bünyesine kazandırılan araç düzenlenen programda basına tanıtıldı. İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, delilden sanığa gitme anlamında emniyet teşkilatının çok büyük aşama kaydettiğini söyledi. Emniyet olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Balcı, tanıtımını yaptıkları olay yeri inceleme aracının Türkiye'de ilk defa yeni dizaynı ile Tokat Emniyetinin hizmetine girdiğini belirterek, "İlkemiz delilden sanığa gitmektir. Kriminal polis dairesi başkanlığımız diğer ülke polisleri ile işbirliği içinde. Bizde bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Olay yeri aracımız Türkiye'de ilk defa Tokat'ta polis teşkilatının hizmetine girmiştir. Ayrıca arkadaşlarımızın kendi geliştirerek dizayn ettikleri logoları oldu" dedi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Yavuz Pirdal ise olay yeri inceleme ekiplerine tahsis edilen yeni araç ve ekipmanla daha rahat bir ortamda çalışacaklarını kaydetti. Önceki olay yeri ekibi araçlarında yaşadıkları sıkıntını ortadan kalkacağını ifade eden Pirdal, "Artık ter damlasından değil ter kokusundan suçluları yakalayacak seviyeye ulaştık. Tek amacımız daha iyi, hızlı ve insan hayatına yakışı bir hizmet vermek" diye konuştu.

BASIN MENSUPLARININ KORKU DOLU ANLARI

Bomba imha aracın ve ekipmanın da tanıtımından sonra basın mensuplarına şüpheli bir paketin uzman ekiplerin kontrolünde açılmadığında yaşanacak tehlike gözler önüne serildi. Bir basın mensubunun ayağı ile vurduğu paket ile diğer bir basın mensubunun açtığı kutunun patlaması sırasında yaşadığı korku kameralara yansıdı. Şüpheli paketlere yaklaşılmaması için ders vermek adına yapılan gösteride basın mensuplarının da dikkatli olması mesajı verildi. Emniyet Müdürü Balcı, olay yerine ilk giden polis, 112 ekipleri ve basın mensupları olduğuna dikkat çekerek o nedenle dikkatli olunmasını mesajını verdi. Pirdal ise şüpheli paket olaylarında güvenlik şeridi çekilse dahi vatandaşı olay yerinden uzak tutamadıklarını ifade ederek, "1 gramlık bir patlayıcı tamamen elinizi bileğinizden kopartıyor. Orada ne var hareketi ile davranışlar sergilememiz gerekiyor" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şüpheli Paketi Açanları Bekleyen Tehlike - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement