Sürahiyi Her Zaman Görebileceğiniz Bir Yere Koyun" - Son Dakika
Güncel

Sürahiyi Her Zaman Görebileceğiniz Bir Yere Koyun"

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, "Ramazan ayında iftarda ve sonrasında sürahiyi her zaman görebileceğiniz bir yere koyun ve vücudunuzu suya doyurun." dedi.

02.06.2016 14:14

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, "Ramazan ayında iftarda ve sonrasında sürahiyi her zaman görebileceğiniz bir yere koyun ve vücudunuzu suya doyurun." dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında günlerin uzun ve sıcak olması nedeniyle sağlıklı oruç tutabilmek için her gün sekiz bardak su içmeye özen gösterilmesini istedi.

Az su içen vatandaşlara da önerilerde bulunan Kaya şunları söyledi:

"Eğer su içmeyi sevmiyorsanız, su içmeyi sevmek için çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz. 1 litre suyu bir sürahiye koyun ve içine taze meyve dilimleyin. Sürahiyi her zaman görebileceğiniz bir yere koyun ve vücudunuzu suya doyurun. Oruç tutmaya başladığınızda bunu alışkanlık haline getireceğiniz için, iftarda ve sonrasında su içmeyi ihmal etmezsiniz. Her sabah muhakkak kahvaltı yapın. Kahvaltı da az yağlı peynir, haşlanmış yumurta ve bol domates, biber, salatalık gibi su oranı yüksek sebzeleri tercih edin. 1 hafta öncesinden bile bu şekilde kahvaltı yapmaya alışırsanız, sahura kalkma ihtiyacı duyarsınız ve sahursuz oruç tutmamaya çalışırsınız. Çay, kahve tüketiminizi sınırlayın. Çünkü çay ve kahve vücuttan su atar. Yaz aylarında vücudun suya daha çok ihtiyacı olduğu için bu tür içecekler fazla tüketilirse susuzluk daha çok oluşabilir. "

Kaya, ramazan ayında da yürüyüş yapılmasını da önererek, "iftardan 2 saat sonra yapacağınız en az yarım saatlik yürüyüş metabolizmanızı düzenler."dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sürahiyi Her Zaman Görebileceğiniz Bir Yere Koyun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement