Tarım ve Hayvancılığı Zirveye Çıkaracak - Son Dakika
Güncel

Tarım ve Hayvancılığı Zirveye Çıkaracak

Tarım ve Hayvancılığı Zirveye Çıkaracak

Demet Başkülekçi, "Gaziantep tarım ve hayvancılıkta ülke liderliğine oynayabilecek potansiyele sahiptir" dedi.

02.01.2012 08:55

Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Vatan Tarım ŞB Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Demet Başkülekçi "Gaziantep tarım ve hayvancılıkta tıpkı sanayi alanında olduğu gibi ülke liderliğine oynayabilecek potansiyele sahiptir. Doğru zamanda doğru yatırımlar ve beraberindeki profesyonel uygulamalarla bunu gerçekleştirmek mümkündür" dedi.

Gaziantep'in tarım ve hayvancılık alanında son dönemlerde önemli gelişmelere sahne olduğunu ifade eden Vatan Tarım ŞB Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Demet Başkülekçi yapılacak yatırımların zamanlaması ve modernizasyonu kadar ürünlerinde en iyi şekilde değerlendirilmesinin gerektiğini vurgulayarak "Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeler ülkemiz ve kentimiz adına önemlidir. Son zamanlarda hükümetimizin uyguladığı teşviklerle kurulan besi ve süt çiftliklerindeki verimlilik kullanılan kaliteli yemlerle de arttırılmış ve bizlerin de girişimleriyle üretimden tüketime daha kaliteli ve verimli ürünlerin sunulması sağlanmıştır.

Vatan tarım ŞB Yem Sanayi olarak yaptığımız girişimler sonucu bölgenin en önemli sorunu olan süt toplama merkezlerinde önemli gelişmeler sağlanarak ülkemizin en büyük süt firmaları Gaziantep'te toplama istasyonları kurmuştur. Bu önemli gelişme sonucunda günde ortalama 200-300 ton süt toplanmakta ve üretici sütünü gerçek değeri üzerinden satmaktadır. Kaliteli yem kullanan et ve süt üreticilerinin ürünlerindeki kalitenin artmasına paralel olarak ürününde değeri ülke koşullarında çok iyi bir noktaya gelmiştir. 2012 yılı gerek ülkemiz gerekse Gaziantep için tarım ve hayvancılık açısından büyük önem taşımaktadır. Yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla 2012 yılında Gaziantep'te süt üretiminin binlerce tona çıkarılması, süt işletme tesislerinin kurulmasına da çalışılacaktır.

Bölgemizde kurulacak olan süt işleme tesisleri nakliye başta olmak üzere bir çok alanda tasarrufun sağlanması ve üreticinin eline daha çok para geçmesine neden olacaktır. Diğer taraftan Gaziantep'in et besicileri açısından en önemli sorunlarından birisi olan modern kesimhane yani mezbahaların olmamasıdır. Yine 2012 yılında bu sorunun da çözümlenmesi için gerekli çalışmaları yürüterek bölgemize modern kesimhanelerin kurulmasında da öncülük yapılacaktır. Uygulanan teşviklerle modern çiftliklerin kurulması beraberinde kaliteli üretim ve önemli oranda da istihdam sağlamaktadır. ŞB Yem Sanayi olarak yem sektörüne kazandırdığımız yenilikler sonucunda bölge tarım ve hayvancılık sektöründeki hareketlilik ve gelişmeler bizler içinde mutluluk vericidir. 21.yüzyıl üretim dünyasında olasılıklar yerine teknoloji ve bilgi üretimdeki en büyük sermayedir.

ŞB Yem Sanayi modern teknolojiye sahip tesislerinde ürettiği kaliteli ürünlerle gerek tarımsal ürünlerdeki gelişime gerekse et ve süt besicilerinin daha kaliteli ürünler elde etmesinde önemli rol oymamıştır.

Ortadoğu'nun en önemli kentleri arasında yer alan Gaziantep'in et, süt ve tarım sektöründeki gelişimiyle böle ülkeleri için en önemli tedarik merkezi konumuna gelmesi sağlanacaktır. Bugün Irak başta olmak üzere bütün Ortadoğu ülkelerine yem ihracatı gerçekleştirerek aynı zamanda bölge ülkelerinde de süt ve et üretiminde kaliteli standardın sağlanmasına destek veriyoruz" dedi.

Sektörde ŞB Yem 52 çeşit tescilli yem üreterek ekonomiye katma değer sağlıyor

Yem sanayi sektöründe güvenilir bir marka olarak liderliğe oynayan ŞB Yem büyükbaş, küçükbaş, kanatlı çeşitleri, yarış atları, yük atı, kobay yemi, geyik yemi, tavşan yemi, bıldırcın yemi, diğer hayvanlara yönelik tescilli 52 çeşit yem üreterek ürün yelpazesinde önemli bir ilki de başardı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Vatan Tarım ŞB Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Demet BAŞKÜLEKÇİ yem sektöründeki en büyük hedeflerinin yüzde elli iç piyasa yüzde elli dış piyasaya hitap etmek olduğunu belirterek "Ürün çeşitliliği açısından 52 farklı tescilli ürünle ŞB Yem önemli bir konumdadır. Dürüstlük, güvenirlilik ve devamlılık üzerine kurulan kurum felsefemizde 1.sınıf hammaddeyle kaliteli ürün üretmeyi hedefliyorduk bunu başardık.

Biz sadece yem üretip satmıyoruz satış sonrası uzman saha ekibimiz tarafından desteğimiz devam ediyor. Satış sonrası hizmet anlayışını uyguluyoruz. "ayrıca özel bir hizmet olarak çiftliklerdeki hayvan ırklarına, cinslerine ve verimlerine göre çiftliklere özel ayrı rasyon yaparak standardın dışında hizmet vermekteyiz" dedi. Türkiye'de yem sanayinin gelişmesi beraberinde hayvancılık sektörünün de gelişmesi olarak süreklilik kazanacağını ifade eden Başkülekçi " Bölgemiz son alınan kararlarla besicilik ve süt üretim için önemli bir teşvik merkezi olmuştur. Teşvikler Gaziantep'te besiciliğin önünü açacaktır. Son zamanlarda çok ciddi hayvan üretim çiftlikleri kuruldu ve kurulmaya da devem ediyor.

Bizim sektörümüze düşen görevde bu çiftlikleri büyütmekte ve karlılıklarını artırmaktır. Bölgemizin için gelen bu şansı iyi kullanıp söz konusu işletmelere danışmanlık yapıp bilgileri paylaşıp daha da büyütüp sanayide söz sahibi olan bölgemizi 2012'de hayvancılıkta da söz sahibi yapmak bizlerin görevi olmalıdır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarım ve Hayvancılığı Zirveye Çıkaracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement