Tekirdağ'da Mera Islahı Projesi - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Mera Islahı Projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" kapsamında sürdürdüğü mera ıslahına 2018 yılında da devam edecek.

10.01.2018 15:31

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" kapsamında sürdürdüğü mera ıslahına 2018 yılında da devam edecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraları tekrar en yüksek verim alınabilecek hale kavuşturmak amacıyla 2015 yılında başlatılan "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" kapsamında 80 bin 930 dekar meranın ıslahının gerçekleştirildiği bildirildi.

2018 yılında da toplamda 22 kırsal mahallede 14 bin 675 dekar mera ıslah edileceği belirtilirken, gerçekleştirilen işlemle ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da 22 kırsal mahallede daha uygulanması planlanan mera ıslahının sözleşmesini onayladı.

Albayrak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, altyapı ve üstyapı çalışmalarına devam ederken, kırsal mahallelere de hizmet götürdüklerini belirterek şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden bu yana, kırsal kalkınma bizim için en önemli konuların başında geliyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız, önemli projeler hayata geçirdi. Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi de bunların en önemlilerinin başında geliyor. Türkiye'nin en büyük mera ıslahı projesini gerçekleştiriyoruz. Bu proje ile meralardaki verimi en az 4 kat artırarak hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımıza çok önemli bir hizmet götürüyoruz. Projenin tüm vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Mera Islahı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement