Tokyo Olimpiyatları'nı takip eden Reuters haber ajansının yayınladığı fotoğraflar kriz çıkardı! Çin Büyükelçiliği tepki gösterdi - Son Dakika
Spor

Tokyo Olimpiyatları'nı takip eden Reuters haber ajansının yayınladığı fotoğraflar kriz çıkardı! Çin Büyükelçiliği tepki gösterdi

Tokyo Olimpiyatları'nda Çin'e halter kategorisinde altın madalya getiren 49 kilo kategorisinde yarışan halterci Hou Zhihui'nin çekilen fotoğrafları büyük kriz yarattı. Çin'in Sri Lanka Büyükelçiliği, dünyaca ünlü Reuters haber ajansının kasıtlı olarak Çinli sporcuları çirkin göstermeye yönelik fotoğraflar paylaştığını öne sürerek, "O kadar fotoğraf içinde bunu seçtiniz, kendinizi tarafsız medya organizasyonu olarak adlandırmayın. Utanmazlık" şeklinde isyan etti.

27.07.2021 11:05  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl sonra gerçekleştirilen Tokyo Olimpiyatları, Çinli diplomatları kızdırdı. Çin adına kadınlar 49 kilo kategorisinde yarışan halterci Hou Zhihui, altın madalyaya uzanmaya başardı.

"REUTERS O KADAR FOTOĞRAF İÇİNDEN BUNU SEÇTİ, UTANMAZLIK"

Zhihui'nin birinciliğiyle ilgili fotoğrafları uluslararası basına servis eden İngiliz haber ajansı Reuters'ın seçimi Çin'in tepkisini çekti. Çin'in Sri Lanka Büyükelçiliği tarafından paylaşılan Twitter mesajında, "O kadar fotoğraf içinde Reuters bunu seçti. Onların ne kadar çirkin olduğunu göstermek için. Politikayı ve ideolojileri sporun üzerinde tutup kendinizi tarafsız medya organizasyonu olarak adlandırmayın. Utanmazlık" ifadeleri kullanıldı.

Tokyo Olimpiyatları'nı karıştıran fotoğraflar! Çin Büyükelçiliği'nden Reuters'a 'Kasıtlık olarak yapıyorsunuz' tepkisi

ZORLANMA İFADESİ BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Zhihui'nin kaldırış yaptığı sırada çekilen fotoğraf, yüzündeki zorlanma ifadesiyle sosyal medyada da yankı uyandırmıştı. Çin'de yayımlanan Global Times gazetesi, Tokyo Olimpiyatları'yla ilgili haberler yapan Batı medyasını, yer verdikleri fotoğraflarla Çin'i hedef almakla suçlamıştı.

Tokyo Olimpiyatları\'nı takip eden Reuters haber ajansının yayınladığı fotoğraflar kriz çıkardı! Çin Büyükelçiliği tepki gösterdi

Son Dakika Spor Tokyo Olimpiyatları'nı takip eden Reuters haber ajansının yayınladığı fotoğraflar kriz çıkardı! Çin Büyükelçiliği tepki gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    11:22 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatı: 2024 Trisome Oyunları
    11:22 Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatı: 2024 Trisome Oyunları

    "Down sendromlu sporcuların olimpiyatı" olarak nitelendirilen ve 33 ülkeden 488 sporcunun katılacağı Trisome Oyunları, yarın Antalya'da açılış seremonisiyle başlayacak.

  • Erzurum'da polisin tatbikatı gerçeği aratmadı
    11:11 Erzurum'da polisin tatbikatı gerçeği aratmadı

    Erzurum'un Hınıs ilçesinde çevik kuvvetin toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçeği aratmadı. Hınıs İlçesi Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan çevik kuvvet grup amirliği, muhtemel olaylara müdahalede gerçekçi bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta personelin performansı, gerçek olaylardan farksızdı ve toplumsal olaylara müdahale eğitimi de verildi.

  • Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır
    11:10 Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na katılacak Türkiye şampiyonu down sendromlu sporcu Cansu Öğe ile Türkiye ikincisi Ecrin Ercan, hazırlıklarını tamamladı. Tekirdağ'da yaşayan 14 yaşındaki Öğe ve Ercan, dört yıl önce masa tenisi sporuna başladıktan sonra hızla kendilerini geliştirdi. Aylardır süren yoğun çalışmaların ardından Öğe ve Ercan, down sendromlu sporcuların olimpiyatları olarak kabul edilen Trisome Oyunları için hazırlıklarını tamamladı. Antalya'da 19-26 Mart tarihlerinde düzenlenen oyunlarda özel sporcular, madalya için mücadele edecek. Cansu Öğe ve Ecrin Ercan, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve kürsüde yer alarak başarılarını taçlandırmak için heyecanla oyunların başlayacağı günü bekliyor.

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Merkezimde Ramazan' İftar Programı Gerçekleştirildi
    11:05 Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Merkezimde Ramazan' İftar Programı Gerçekleştirildi

    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Merkezimde Ramazan' İftar programında protokol üyeleri genç sporcularla bir araya geldi. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, gençlerin umut ve aydınlık geleceğe olan inancını dile getirdi. Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ise gençlerle birlikte Ramazan'ın bereketini paylaştı. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp ise gençlerin spor ve liderlik faaliyetlerine olan ilgisini vurguladı.

  • Kütahya'da Minikler Judo Müsabakalarında Dereceye Girenler Belli Oldu
    11:05 Kütahya'da Minikler Judo Müsabakalarında Dereceye Girenler Belli Oldu

    Kütahya'da düzenlenen Minikler Okullar Arası Grup Judo Müsabakalarında, Buğlem Maran 36 kg'da 2. olurken, Taha Yasin Özdel 46 kg'da 3. ve Süleyman Yiğit 60 kg'da 3. olarak final müsabakalarına gitmeye hak kazandı. Mina Çiftçi, Elif Kaygısız ve Eymen Ozal ise 5. sırada yer aldı.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda mücadele edecek sporculara başarılar diledi
    11:04 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda mücadele edecek sporculara başarılar diledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Antalya'da düzenlenecek 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda (Trisome Oyunları) mücadele edecek milli sporculara başarılar diledi. Oyunlarda atletizm, basketbol, cimnastik, futsal, judo, masa tenisi, tenis ve yüzme branşlarında müsabakalar gerçekleştirilecek. Türkiye'yi 26 Mart'ta sona erecek oyunlarda 86 sporcu temsil edecek.

  • Yaşanan skandallara sessiz kalmayan Acun, Halil Umut Meler'e demediğini bırakmadı
    10:56 Yaşanan skandallara sessiz kalmayan Acun, Halil Umut Meler'e demediğini bırakmadı

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan skandal olaylara sessiz kalmayan Acun Ilıcalı, hakem Halil Umut Meler'e demediğini bırakmadı. Ilıcalı, ''Halil Umut Meler acilen hakemliği bırakmalı. Türkiye'de beceriksiz, son derece yetersiz bir hakem grubu var'' dedi.

  • Van Gölü'ne dikkat çekmek için Berit Dağı'na tırmandılar
    10:51 Van Gölü'ne dikkat çekmek için Berit Dağı'na tırmandılar

    Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bir araya gelen dağcılar, Van Gölü'ne dikkat çekmek için karla kaplı Berit Dağı'na tırmandı. Zirveye ulaşan dağcılar, 'Van Gölü kirlemesin, mavi kalsın' pankartını açarak farkındalık oluşturdu.

  • Erzurum Hınıs'ta Çevik Kuvvet Tatbikatı Gerçeği Aratmadı
    10:51 Erzurum Hınıs'ta Çevik Kuvvet Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

    Erzurum'un Hınıs ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan çevik kuvvet grup amirliği, muhtemel olaylara müdahale tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta yer alan personelin hareket tarzı ve görüntüleri gerçeği aratmayacak şekildeydi. Ayrıca personele toplumsal olaylara müdahale eğitimi de verildi.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak sporculara başarılar diledi
    10:41 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak sporculara başarılar diledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek olan Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak milli sporculara başarılar diledi. Oyunlarda mücadele edecek tüm sporculara başarılar dileyen Bakan Bak, down sendromlu sporcuların kazanma azmi ve centilmence mücadelelerinin tüm madalya ve kupaların üzerinde olduğunu belirtti.


Advertisement