Trabzon da 'Gezi Parkı' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Trabzon da 'Gezi Parkı' Protestosu

Trabzon da \'Gezi Parkı\' Protestosu

Trabzon'da, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda polisin müdahalesini protesto için yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile eylem düzenlendi.

01.06.2013 19:10  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZON'DA EYLEME 10 BİN KİŞİ KATILDI

Trabzon'da, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda polisin müdahalesini protesto için yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile eylem düzenlendi. Sabah saatlerinde Atatürk Alanı'nda, Atatürk Anıtı önünde yapılan ilk eylemin ardından saat 16.30 sıralarında çok geniş katılımlı yeni bir eylem düzenlendi.

Kahramanmaraş Caddesi'nde, aralarında sivil toplum örgütü üyeleri ile bazı siyasi parti üyelerinin ve taraftarlarının da olduğu yaklaşık 10 bin kişi, Gezi Parkı eylemine destek ve hükümete tepki için bir araya geldi. Atatürk alanına kadar sloganlar atarak yürüyen grup hükümeti istifaya davet etti.

TANSEL ÇÖLAŞAN KONUŞTU

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Tansel Çölaşan'ın da yer aldığı grup, 'Bize her yer Taksim, bize her yer direniş' ve 'Suriye'de Esad katliam yapıyormuş, Tayyip sen Taksim'de ne yapıyorsun' yazılı pankartlar taşıdı. Eylemciler, 'Hükümet istifa', 'Her yer Taksim her yer direniş' ve 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları attı.

Atatürk Alanı'nda kalabalığa seslenen ADD Başkanı Tansel Çölaşan, "Kararı siz vereceksiniz. Ortaçağ karanlığını mı istiyorsunuz, yoksa çağdaş Türkiye mi? Kararı biz ve sizler vereceksiniz. Geldikleri gibi gidecekler" dedi.

Açıklamanın ardından grubun bir bölümünün sabaha kadar Atatürk Alanı'nda Atatürk Anıtı önünde nöbet tutacağı öğrenildi. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon da 'Gezi Parkı' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement