Türk Politikacılar Genel Seçim Hazırlıklarına Erken Başladılar - Son Dakika
Güncel

Türk Politikacılar Genel Seçim Hazırlıklarına Erken Başladılar

Türk Politikacılar Genel Seçim Hazırlıklarına Erken Başladılar

Danimarka'da Liberal Parti Milletvekili Fatma Yeliz Öktem önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere kadar partinin göçmen politikasını belirlemekle görevlendirilirken, parti başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen, geçen seçimde yaptığı gibi yine Türk ailelere ziyaretlerde bulunacağını söyledi.

15.10.2014 16:02

Danimarka'da Liberal Parti Milletvekili Fatma Yeliz Öktem önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere kadar partinin göçmen politikasını belirlemekle görevlendirilirken, parti başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen, geçen seçimde yaptığı gibi yine Türk ailelere ziyaretlerde bulunacağını söyledi.

DANİMARKA'da önümüzdeki yıl kasım ayında yapılacak Genel seçimlerde aday olan Türkler hazırlıklara erken başladılar. Liberal Parti Milletvekili Fatma Yeliz Öktem, seçim afişlerini şimdiden hazırladı. Parti başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen Fatma Öktem'e destek verdiğini belirterek, 2011 seçimlerinde olduğu gibi seçim öncesi yine Türk ailelere ziyaretlerde bulunmak istediğini söyledi. Yeni seçim afişi önünde DHA'ya açıklamalarda bulunan Fatma Yeliz Öktem 'ben her zaman söylediğim gibi Türkleri sandığa bekliyorum. Demokrasilerde en güzel şey mevcut hakları en iyi şekilde kullanmaktır. Sandık başına gitmek de bir demokratik haktır. Günlük yaşantımızda verilen kararlar bizi çok etkiliyor. Hakkımızda kimlerin karar vereceğini bizlerin de kara vermesi, yani seçmesi çok önemli. Türklere çağrım biraz siyaseti takip etsinler. Ekonomi olsun, dışarıdan kaynaklanan sorunlar olsun çeşitli sorunlar var. İktidarda Sosyal Demokrat Parti ya da Sosyal Demokrat Partinin olması çok şey değiştirebiliyor. Bu nedenle siyasetçileri iyi dinlesinler ona göre oy kullansınlar dedi.

SEÇİCİ OLMALIYIZ

Seçimlere kadar Liberal Partinin göçmen politikasını kendisinin belirlemesi için parti başkanının kendisine görev verdiğini beliren Fatma Yeliz Öktem, ülkede vasıflı işçilere ihtiyaç olduğunu ancak yük olacak göçmenleri kabul eTmenin mümkün olmadığını belirterek 'bizim için önemli olan ülkeye gelenler değil. Onları seçerek burada topluma ve ülkeye katkıda bulunacak uyum sağlayacak insanları kabul etmek. Onun için sınırlarda kontrol önemli dedi.

TÜRK AİLELERE ZİYARETLERİM OLACAK

Lars Lökke Rasmussen, Sınırlarda kontrolün arttırılmasını istediklerini ancak bunun göçmenlerin istenmediği anlamına gelmemesi gerektiğini belirterek Hiç kontrol olmamasından olması daha iyi. Örneğin sınırlarda araç plaka okuma sistemi, sivil devriyeler gibi kontrollerin bulunması için 55 milyon kron ayırdık ama bu hükümet kontrolü kaldırdı. Önümüzde seçimler var. Tabi ki biz, Danimarkalıların ve göçmenlerin güvenini kazanıp tekrar iktidar olmak iktidarın anahtarını kazanmak istiyoruz. AB ile yapmış olduğumuz anlaşmada polis işbirliği muafiyetimizin kaldırılarak, suçları önlemek için EUROPOL ile işbirliği yapılmasından yanayız. Bizim göçmenler politikamız, ülkemizdeki göçmenlere karşı açık ve dürüst olmak. Biz ülkemize daha çok göçmen gelsin istiyoruz ama sadece katkıda bulunanları istiyoruz. Örneğin geçen seçimde Türk ailelere ziyaret ettiğimde bizim partimizin değerlerini taşıyan göçmen tipini görüyorum. Türkler, eğitim almış, iyi işlerde çalışıyor, topluma uyum sağlamışlar. Ama suç işleyenlere ve sistemi kötüye kullananlara karşı da sert olmak zorundayız. Ben daha önce Türk ailelere ziyarette bulundum önümüzdeki seçimde de bulunmak istiyorum dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Politikacılar Genel Seçim Hazırlıklarına Erken Başladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement