Türkiye Gaziler Vakfı'ndan Şehit ve Gaziler İçin Hatim - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gaziler Vakfı'ndan Şehit ve Gaziler İçin Hatim

Türkiye Gaziler Vakfının Hacı Bayram-ı Veli Camiinde düzenlediği programda, Türkiye genelinde şehit ve gaziler için okutulan toplam 800 hatmin duası yapıldı.

30.10.2015 16:09

Türkiye Gaziler Vakfının Hacı Bayram-ı Veli Camiinde düzenlediği programda, Türkiye genelinde şehit ve gaziler için okutulan toplam 800 hatmin duası yapıldı. Vakıf cuma namazı çıkışında da 6 bin kişiye aşure dağıttı.

Türkiye Gaziler Vakfı şehit ve gaziler için Türkiye genelinde okuttuğu 800 hatmin duasını Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde yaptı.

Namaz sonrasında Vakfın geleneksel hale getirdiği "Aşure Günü" etkinliği kapsamında 6 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cuma namazını kıldığı Hacı Bayram Veli Camii'nde aşure dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Programda konuşan Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar, "Şehit ve gazilerimizin ruhu için bu etkinliği düzenledik. Bu topraklarda bizim rahat etmemiz için canlarını hiçe saymış gazilerimizi anmak birlik ve beraberliğimizi artırmak için bir aradayız" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da daima vakıflarına destek verdiğini belirten Aylar, "Başbakanımız da bu konuda çok hassastır ve hassasiyetinden çok memnunuz" dedi. Aylar, şehit yakınları ve gazilerle ilgili düzenlemelerden memnun olduklarını söyleyerek "Milletimizin şehit ve gazi aileleri ile vakfımıza sahip çıkmasını istiyoruz " ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Gaziler Vakfı'ndan Şehit ve Gaziler İçin Hatim - Son Dakika


Advertisement