Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" - Son Dakika
Güncel

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

Yozgat'ta, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

23.04.2016 15:24

Yozgat'ta, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının tüm ülke genelinde uyguladığı bisiklet dağıtım projesi ile kanser ve birçok hastalığın temelinde yatan inaktiviteyi önlemek ve hareketli yaşamı bir kültür haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İnsanlar az hareket ediyor

Sağlık Bakanlığı olarak çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaarslan, "Bunlardan bir tanesi de insanlarımızı hareketli yaşamaya teşvik etmek, hareketsizliğin önüne geçmek, düzenli ve sağlıklı beslenme kültürü oluşturmak için yapılan çalışmalarımızdır. Maalesef insanlarımızda yüzde 70 oranında inaktivite tespit edilmiştir. Bu hastalık çağımızın bir hastalığı olmuş durumdadır." dedi.

Sağlık Bakanlığının son dönemde okullara, belediyelere, üniversitelere bisiklet desteği hibesi yaptığını belirten Karaarslan, "Bakanlığımız bu vesile ile insanlarımızda hareketli yaşamı bir kültür haline getirmeyi amaçlamaktadır. Bu maksatla ilimizde 500 bisikletin ilk ve orta okul öğrencilerimize dağıtımını yapıyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Vekili Yavuz Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan öğrencilere bisiklet dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement