"Yardımlaşmaya Atıl, Dayanışmaya Katıl" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Yardımlaşmaya Atıl, Dayanışmaya Katıl" Projesi

Gürün Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, zor şartlarda eğitim gören köy okullarında okuyan çocuklara destek olmak amacıyla başlattıkları "Yardımlaşmaya Atıl, Dayanışmaya Katıl" projesi kapsamında Ayvalı İlkokulu'ndaki akranlarına kitap ve kırtasiye...

04.05.2013 12:09

Gürün Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, zor şartlarda eğitim gören köy okullarında okuyan çocuklara destek olmak amacıyla başlattıkları "Yardımlaşmaya Atıl, Dayanışmaya Katıl" projesi kapsamında Ayvalı İlkokulu'ndaki akranlarına kitap ve kırtasiye yardımında bulundu.

Cumhuriyet İlkokulu'nda eğitim gören öğrenciler, öğretmenler ve velilerin de desteklediği projeyle alınan yaklaşık bin sınavlara hazırlık, kaynak ve hikaye kitabıyla kırtasiye malzemeleri, Ayvalı İlkokulu'nda düzenlenen törenle öğrencilere dağıtıldı.

Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, köy okullarında eğitim gören öğrencilerin desteklenmesi adına başlatılan kampanyayı başarılı bulduğunu belirtti. Kalaylı,

"Küçücük beden ve kalpleri ile böylesine örnek bir yardımlaşma sergileyen öğrencilerimiz köy okullarındaki kardeşlerinin gönlünü fethetmiştir. Bunu bir başlangıç sayıp ilçe geneline yayacağımız kampanya ile köy okullarına daha fazla destek olunmasını sağlayacağız. Bu kampanyaya destek amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'mızın hediyesi olarak biz de öğrencilerimize kıyafetler getirdik" dedi.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda en ücra köydeki öğrencilerle ilçe veya şehirde okuyanlarına arasında herhangi bir fark olmamasını istediklerini ifade eden Kalaylı, toplumun dayanışmaya önem verdiğini, çocukluk yaşından böylesi kampanyalara katılanların ileride daha güzel çalışmalar yapacağına inandığını kaydetti.

Okul Müdürü Adem Ak da 8. sınıf öğrencilerinden Mert Atmaca, Elif Hilal Bozkurt, Musa Kaynarpınar'ın öncülüğünü yaptığı projeyle satın alınan ve evde kullanılmayan kitaplardan oluşturulan yardımları köy okuluna ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Programa, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Gül, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, daire ve okul müdürleri, öğretmenler ile köylüler katıldı. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Yardımlaşmaya Atıl, Dayanışmaya Katıl' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement