Yerli Sinema Filmi "Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu" TRT 1'de… - Son Dakika
Güncel

Yerli Sinema Filmi "Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu" TRT 1'de…

Karakterleri ve konusu ile dikkat çeken animasyon film 'Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu', 1 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 10.35 ekrana gelecek.

31.03.2017 10:24

Yönetmenliğini Fetih 1453 filminin görsel efekt süpervizörü Serkan Zelzele'nin üstlendiği, komedi ve fantastik türlerinde bir animasyon filmi olan Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu, 1 Nisan 2017 Cumartesi günü TRT1 ekranında izleyici ile buluşacak.

Seslendirmen kadrosunda Haluk Bilginer, Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in yer aldığı, Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu filmi, 1600'lü yıllarda yaşamış, tarihimizin en önemli figürlerinden biri olan ve yaşadığı süre boyunca edindiği gözlemleri Seyahatnâme ismini verdiği önemli kaynakta bir araya getiren Evliya Çelebi'yi konu ediniyor.

Filmin konusu, eskilerin deyimiyle Ab-ı Hayat'ın, yani Ölümsüzlük Suyu'nun peşinde olan gezgin Evliya Çelebi'nin tek arzusu dünyanın her yerini gezebilecek kadar uzun yaşamaktır. Fakat 1600'lü yıllarda Nil Nehri kıyısında ölümsüzlük suyuna ulaşan Evliya Çelebi'yi kötü sürprizler beklemektedir. Kötü kraliçe, Evliya Çelebi'yi cezalandırır ve Çelebi uzun bir uykuya dalar. Uyandığındaysa kendisini günümüz İstanbul'unda buluverir! üstelik 400 yıl önce suyu beraber içtiği dostu kaz da yanındadır. Fakat kötü kraliçe, asırlar ötesinden gelip Evliya Çelebi'nin yakasını İstanbul'da rahat bırakmayacaktır! Doğumundan tam 400 sene geçmişken Çelebi'nin yolu, annesine şifa arayan minik Can'la günümüz İstanbul'unda kesişir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yerli Sinema Filmi 'Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu' TRT 1'de… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement