Piyasa değeri 500 bin TL olan 28 kilogram ağırlığında kehribar taşı ele geçirildi - Son Dakika
Ekonomi

Piyasa değeri 500 bin TL olan 28 kilogram ağırlığında kehribar taşı ele geçirildi

Piyasa değeri 500 bin TL olan 28 kilogram ağırlığında kehribar taşı ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Zonguldak'ta gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan 28 kilogram ağırlığında kehribar taşı ve bu değerli taştan imal edilmiş binlerce ürün ele geçirildi.

14.12.2019 11:51  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne, Alo 136 Gümrük İhbar Hattı üzerinden iletilen " Zonguldak'ta değerli taş kaçakçılığı yapıldığı" bilgisi, uzman ekiplerce değerlendirmeye alındı. Yapılan incelemelerde elde edilen bilgi ve belgeler Zonguldak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne iletildi. Bunun üzerine ekipler harekete geçti. Kaçakçılığa karıştığından şüphelenilen araca liman sahasında ulaşan Gümrük Muhafaza ekipleri, araç çevresinde gerekli güvenlik önlemini alarak operasyona başladı.

ÇANTALARIN İÇİNE GİZLENMİŞ

Araçta narkotik madde de bulundurulabileceği ihtimaline karşı araç önce dedektör köpekle arandı. Daha sonra Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen aramada sürücü kabininin arkasında bulunan yatağın üzerinde sırt çantalarının bulunduğu saptandı. Araçtan çıkarılarak açılan çantaların içerisinde kehribar taşı ve bu taştan imal edilen binlerce tespih, bileklik ve boncuk olduğu tespit edildi.

Piyasa değeri 500 bin TL olan 28 kilogram ağırlığında kehribar taşı ele geçirildi

DEĞERİ 500 BİN LİRA

Ele geçirilen 28 kilogram ağırlığındaki kehribar taşı, boncuk, tespih ve bilekliğin yaklaşık piyasa değerinin 500 bin lira olduğu anlaşıldı. Konuya ilişkin olarak yürütülen soruşturmaya devam ediliyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Piyasa değeri 500 bin TL olan 28 kilogram ağırlığında kehribar taşı ele geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Vatandaş: Altı üstü kehribar taşı devlete vergi yoksa herşey kaçak ülkede suç 44 1 Yanıtla
  • ahmet: yazık be insanlara ekmek yiyecek kapı bırakmadınız. allah ölen insanların hesabını sizden soracak. 29 0 Yanıtla
  • Gavurdağlı : Bizim tesbihci nuri duymasın, dükkan kehribar tesbih dolu 18 1 Yanıtla
  • Sero: hersey bitiriyorlar, ama Türk milleti hicbir zaman bitti demeden bitmez! 18 1 Yanıtla
  • Firo: Allah in tasindan sanane lan 15 0 Yanıtla
  • Basri: Doğal değerli taş bu kardeşim şaka mı yapıyor bunlar yazık millete ya 12 2 Yanıtla
  • Ahmet: Bu hükümet gitmezse afrikadan beter olacaz 6 4 Yanıtla
  • Nefret: Gecen iraktan bi tel aldim kendime gumrukculer caldi resmen vergisini yatirayim dedim olmaz ila el koydular vergisi cok olmaz illa bize birakacan zorla aldilar Allah kabul etmesin ama gumruklerdeki rusvet olayina kimse karismiyo 8 2 Yanıtla
  • Oğuz: Bir el atmadıkları tesbihçiler kalmıştı belirli adrese yurdumun gariban esnafına baskın adında malına çökme operasyonu kaçaksa gümrükten neden soktusunuz demezlermi niye tırlarca kaçak sigaraları yakalamıyosunuz demezlermi uyuşturucuyu niye yakalmamıyosunuz demezlermi derler derler de siz aynı tarifeye devam edersiniz 10 0 Yanıtla
  • Ali: Kehribar bizanslılardan mı kalmaymış. Doğal ürün sonuçta gümrük vergisi kesersin v.s teslim edersin sahibine. Uranyum mu ele geçirdin ne bu telaş..? 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Başakşehir Belediyesi, Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nı açtı
    16:49 Başakşehir Belediyesi, Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nı açtı

    Başakşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olan modern kapalı pazarlarına bir yenisini daha ekledi. Başakpazar, Pazartürk ve Kayaşehir'in ardından ilçenin dördüncü kapalı pazarı Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nın açılışı törenle yapıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Fenertepe Fuar ve Sergi Alanı'nın ticaretin yeni merkezi olacağını söyledi.

  • Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor
    16:48 Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Manisa merkezinin su ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisleri'nde online arsenik ve demir cihazlarıyla anlık parametre analizleri yaparak kontrolleri sağlıyor. Ayrıca, arıtılan suyun analizleri ve klor ölçümleri de cihazlarla yapılarak tesisin 7 gün 24 saat takibi sağlanıyor. Tesisin genel işleyişi SCADA sistemiyle takip edilerek olumsuzluklara erken önlem alınıyor.

  • Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
    16:44 Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşımın 31 Mart Pazar gününe kadar ücretsiz olacağını bildirdi.

  • Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti yüzde 51,4 arttı
    16:42 Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti yüzde 51,4 arttı

    Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti, yılın ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51,4 arttı. Bölgenin toplam ithalat ve ihracatı 63,69 milyar yuana ulaştı. Özellikle elektrikli araçlar, lityum bataryalar ve fotovoltaik ürünler gibi malların ihracat değeri yüzde 110,2 artış gösterdi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman'da İş Dünyası Toplantısı'na katıldı
    16:31 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman'da İş Dünyası Toplantısı'na katıldı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karaman'da bir dizi ziyaretlerde bulunarak İş Dünyası Toplantısı'na katıldı. Bakan Şimşek, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

  • ATO Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret hedefi gerçekçi
    16:29 ATO Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret hedefi gerçekçi

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Özbekistan arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hedefinin gerçekçi olduğunu bildirerek, "Özbekistan'la ticaret ve yatırım ilişkilerimizin geliştirilmesine tüm gücümüzle katkıda bulunmaya hazırız." ifadesini kullandı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki çalışmalar hızla devam ediyor
    16:24 Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki çalışmalar hızla devam ediyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Bayraktar, hedeflerinin bayrama kadar kayıp madencileri bulmak olduğunu ve bu doğrultuda yoğun bir gayretin sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, çevreyle ilgili tedbirlerin alındığını ve herhangi bir olumsuzluğun olmadığını vurguladı.

  • Manisa'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Yüzlerce Litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi
    16:24 Manisa'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Yüzlerce Litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi

    Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Akhisar'da düzenlenen operasyonda pet şişe ve tenekelere koyulmuş halde yüzlerce litrelik sahte zeytinyağı ele geçirildi. Operasyonda ayrıca sahte gübre ve diğer malzemeler de bulundu. Şüphelilere adli işlem başlatıldı.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehir merkezinde akıllı otopark projelerini açıkladı
    16:14 Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehir merkezinde akıllı otopark projelerini açıkladı

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehir merkezinde otopark ihtiyacını gidermek üzere 4 nokta belirlediklerini ve akıllı otopark projelerini hayata geçireceklerini söyledi.

  • Emekliler İzmir'de Maaşlarına Karşı Protesto Düzenledi
    16:14 Emekliler İzmir'de Maaşlarına Karşı Protesto Düzenledi

    Tüm Emeklilerin Sendikası İzmir Şubeleri, Konak Meydanı'nda emekli maaşlarını protesto etti. Sendika Bornova Şube Başkanı Yusuf Şenol, emeklilerin yaşam koşullarının kötüleştiğini ve derin yoksullukla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Emeklilerin hayat pahalılığı, zamlar ve düşük emeklilik maaşı gibi sorunlara karşı çözüm talep etti.


Advertisement