- Almanya Başbakanı Merkel: Göçmenler Almanya'ya Ait Hamburg'da Uyum Projelerini Ziyaret Eden Başbakan Angela Merkel "Göçmenler Bize, Almanya'ya Aitler" Dedi
Almanya Türk Toplumu Hamburg'da İki Günlük Temsilciler Kurulu Toplantısının Ardından Düzenlediği Basın Toplantısında Türk Toplumuna Yedi Önemli Noktada Mesaj Verdi.
Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, 'göçmenlerin Almanca Öğrenmek İstemediği Yönünde Absürd Bir Tartışma Var. Almanca Öğrenmek İstemeye Önce Biz Karşı Çıkarız' Dedi.
Alman Sendikalar Birliği (DGB) Eyalet Göçmenler İşçiler Merkezi sorumlusu Hüseyin Yılmaz emekliğe ayrıldı.
Yılmaz'ın Emekliğe Ayrılması Nedeniyle Düzenlenen Jübileye Senatörler, Milletvekilleri, Sendikacılar ve Çok Sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi Katılarak Yılmaz'a Duygulu Anlar Yaşattılar.
Hamburg Türk Öğretmenler Derneği'nde Konuşan Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, "Göçmenlerin Almanca Öğrenmek İstemediği Yönünde Absürd Bir Tartışma Var.
Almanya'da Emekliye Ayrılan Türk: "İki Haftalığına Geldim, 40 Yıl Oldu"
Cumhurbaşkanı Gül Türkmenistan Devlet Başkanı İle Görüştü
Kök Hücre Bağışı İle İkinci Kez Hayat Kurtaracak
Aşağı Saksonya Eyaleti 'Sosyal İşler Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı' Aygül Özkan, Almanya'nın Geleceğini Göçmenlerle Birlikte Şekillendireceğiz" Dedi.
Schleswig-holstein Eyaleti'nin Wedel Kenti Belediye Meclisi Üyesi Ayşen Çiker (yeşiller), Kentin Üçüncü Belediye Başkanlığına Atandı.
Pakistan'da ABD Birliklerinin, Pazartesi Günü İnsansız Uçakla Düzenlediği Saldırıda Ölen Aşırı Dinci 8 Militandan 5'inin Türk Asıllı Alman Vatandaşı Olduğu Öne Sürülürken Alman Dışişleri Bakanlığı Kesin Bilgi Edinmeye Çalışıldığını Açıkladı.
Açılış Konseri: Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası & Gürer Aykal & Fazıl Say
Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (tgh) Tarafından Çeşitli Konuları İçeren Bir Toplantı Düzenlendi. Toplantıya Konuşmacı Olarak Katılan Spd Hamburg Eyalet Teşkilatı Başkanı Olaf Scholz, Her Yıl 70 Bin Gencin Okulu Diplomasız Terk Ettiğine Dikkat Çekerek, "her Genç Mutlaka Meslek Öğrenmeli. Aksi Takdirde İş Piyasasında Şansı Yok" Dedi.
Kerem Aksoy, Green Lanes'le İlgili Hazırladığı Bir Projeyle 'London Open House" Mimarlık Sergisine Katılmayı Başardı.
Hamburg Alevi Toplumu (agh) Tarafından "türkiye'de 12 Eylül Anayasa Değişikliği Oylaması" Adı Altında Bir Panel Düzenlendi. Türkiye'de 12 Eylül'de Yapılacak Olan Referanduma Alevi Toplumunun "hayır" Diyeceği Açıklandı.
Irkçı Tezleriyle Gündemde Olan Sarrazin Amacını Açık Etti.
Almanya Hamburg'da Seat ve Dkms'den Tarafından Verilen İftar Yemeğinin Onur Konuğu Olan Başkonsolos Devrim Öztürk, Konuşmasında Son Günlerdeki Tartışmaya Gönderme Yaparak, "toplumun En Çok İhtiyaç Duyduğu Şey Saygı ve Hoşgörüdür"dedi.
Almanca Olimpiyatları'nda Türk Öğrenciler Dereceye Giremedi
Nilgün Köse'nin Kökten Dinciliği İşlediği Yeni Romanı Piyasaya Sürüldü.
Hamburg'daki Çok Sayıda Alman ve Göçmen Kurum, Kuruluşun Desteğiyle Düzenlenen Şenlikte Eğitim Reformuna Destek İstendi.
BASIN BÜLTENİDİR.
Almanya'da, Türklere Yönelik Berlin Merkezli Yeni Bir Çevre Projesi Hayata Geçiriliyor.
Hamburg Eğitim Senatörü Christa Goetsch Türk Basınına Özel Brifinginde, ?eğitim Reformu Göçmen Kökenli Öğrencilerin Çok Dilli ve Çok Kültürlü Vasıflarının Ortaya Çıkmasında Önemli Rol Oynayacak? Dedi.
Hamburg Türk Sivil Toplum Örgütleri, Halk Oylamasında 'Evet' Oyu Çağrısında Bulundu.
Almanya Badenwürttemberg Eyaletin Başkenti Stuttgart'da İş Bankası Görkemli Bir Açılış Töreni Yaptı.
Almanya Badenwürttemberg Eyaletin Baş Kenti Stuttgart'da İş Bankası Görkemli Bir Açılış Töreni Yaptı.
Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (tgh) ve Alman Sendikalar Birliği Dgb) Tarafından Düzenlenen Panelde ?yoksulluk ve Ayrımcılık? Konusu Tartışıldı.
Avrupa Yapılanmasına Hız Veren Türkiye Değişim Hareketi (tdh) Köln'de Düzenlediği Toplantıda Nrw Yönetim Kurulunu Oluşturmak İçin Start Verdi. Avrupa Yapılanmasının Tamamlanmasının Ardından Tdh Avrupa Merkez Ofisi Mustafa Sarıgül'ün de Katılımıyla Köln'de Açılacak.
Avrupa Türk Engelliler Derneği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10-16 Mayıs Tarihlerinde Engelliler İçin Düzenleyeceği Temsili Askerliği Avrupa'dan 18 Engelli Götürecek.
Hamburg Eyalet Parlamentosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle 100 Türk Öğrenciyi Ağırladı. Senatör ve Milletvekili Koltukları Dolduran Öğrenciler Aşağı Saksonya'nın Yeni Sosyal İşler Bakanı Aygül Özkan ile de Tanıştılar.
Bremen Eyalet Parlamentosu Dilekçe Komisyonu Türkçe İçin Toplandı.
Hamburg'daki Merkez Camiinin Benekli Minareleri Yerine Oturtuldu.
Camilerin Alman Toplumundaki Olumsuz İmajını Silmek İçin, Hamburg'daki Merkez Camii'nin İki Minaresi, Yeşil Benekli Boyanacak. Caminin 23 Metre Uzunluğundaki Minareleri Dün Yerinden Sökülüp, Boyanmak Üzere Atölyeye Taşındı. Minareleri, Türk Kökenli Hıristiyan Sanatçı Boran Burchhardt Boyayacak.
Almanya'da Bugün 13. Kez Yapılan Cumhurbaşkanı Seçimini Cumhurbaşkanı Horst Köhler Tekrar Kazandı.
Bu da Bir İlk... Ramazan Ayı Dolayısıyla Bir Kilisede İftar Yemeği Verildi.
ABD'de Özellikle Hollywood Ünlüleri Arasında Yayılan Scientology Tarikatı Dünyada Giderek Daha Fazla Ülkede "Tehlikeli Örgüt" Olarak Nitelenmeye Başlarken, Amerikalı Şarkıcı Jennifer Lopez'in (38) de Bu Tarikatın Müridi Olduğu İddia Edildi.
Alman Televizyon Kanalı Ndr'de Dün Akşam Yayınlanan Wem Ehre Gebührt (Namusuma Layık Olmak) Adlı Polisiye Film, Alevi Toplumunun Tepkisine Neden Oldu.
Hamburg'ta 'Kürt Sorunu ve Çözümü' Konulu Toplantıda Konuşan Demirtaş, 'Kaçtı Gibi İddialar Var. Bu İddialar Yanlıştır. Türkiye Basını Beni Cezaevinde Görmek İstiyor, Muhtemelen Yargıda Basın...
Antalya'da Düzenlenen 'Vizesiz Avrupa ve Avrupa'da Kazanılmış Haklarımız' Sempozyumunun 6 Maddelik Sonuç Bildirgesini Okuyan Organizasyon Sorumlusu Prof. Dr. Harun Gümrükçü, Türk Vatandaşlarına Haksız Bir Şekilde Vize Uygulaması Yapıldığını Söyledi.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (Tügiad) Başkanı Murat Saraylı, Avrupa Toplulukları Adalet Divanının (Atad), "Vizesiz Avrupa" Konusuna İlişkin Kararıyla İlgili, "Avrupa Komisyonu Başkanı Manuel Barroso ve AB Ülkeleri Devlet Başkanlarına Mektup Yollayarak, Onlardan Hukukun Üstünlüğü İlkesine Uymalarını ve Meşru Haklarımızı Hayata Geçirmeleri İçin Gerekli Adımları Atması İsteyeceğiz" Dedi.