Sarrazin Amacını Ağzından Kaçırdı - Son Dakika
Dünya

Sarrazin Amacını Ağzından Kaçırdı

Sarrazin Amacını Ağzından Kaçırdı

Irkçı Tezleriyle Gündemde Olan Sarrazin Amacını Açık Etti.

31.08.2010 16:40

Sarrazin, ARD'nin Beckmann programında ?gen tezleri? yeniledi. Bakan Aygül Özkan ile tartışan Sarrazin tezleriyle Özkan ve diğer konuşmacıların tepkilerine neden oldu.

Sarrazin, ?Mümkün olduğu kadar çok kitap satmak istiyorum? diyerek gerçek amacını ağzından kaçırmış oldu.

YAZDIĞI ? Almanya Kendini Yok Ediyor? isimli kitabındaki ırkçı tezleriyle gündemde olan Federal Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin, ARD televizyonunun Beckmann isimli programında ?gen tezlerini? yeniledi.

Aşağı Saksonya Eyalet Sosyal İşler Bakanı Aygül Özkan, SPD Hamburg Eyalet Başkanı Olaf Scholz ve Yeşillerli Regina Künast ve pedagog araştırmacı Ranga Yogeshwar ile Reinhold Beckmann'ın sunduğu programda tartışan Sarrazin, Müslümanların toplumda en uyumsuz göçmenler olduğunu öne sürdü. Diğer göçmen grupları bir, iki nesilde topluma uyum sağladığını belirten Sarrazin, ?Türkler üçüncü nesilde bile uyumdan uzak. Müslümanların çok çocuk yapmaları Avrupa'daki kültürel ve medeni denge için büyük bir tehdit? dedi. Aygül Özkan, Sarrazin'in bu açıklamasına ?Almanya'da her çocuğun dünyaya gelmesi sevindirici. İster Türk, Müslüman veya Hristiyan olsun? dedi. Şimdiye kadar yaptığı ve yoğun tepki çeken iddialarını programda yenileyen Sarrazin, ?Kitapla ilgili ve açıklamalarımdan dolayı gelen tepkilerin yüzde 95'e olumlu? dedi.

Kitabının şimdiden dört baskı yaptığını söyleyen Sarrazin, toplam tirajın 100 bin olduğunu ifade ederek, ?Şimdilik ana hedefim kitabın satışlarının daha da artmasını sağlamak? sözlerini ağzından kaçırarak, kendi tezlerine kendinin dahi inanmadığı imasını yarattı.

ÖZKAN: ?AŞAĞILAYICI VE KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ?

Aygül Özkan, ?Uyum hakkında tartışmak, konuşmak elbette normal. Ama bunu yaparken göçmenleri aşağılamak, küçük düşürmek, toplumun refahı için dün ve bugün yaptıkları çalışmalarını, başardıklarını görmezlikten gelmez çok üzücü. Keşke Sarrazin bey biraz da göçmenlerin bu toplum için yaptıkları görebilseydi? dedi. Kendi yaşamından örnek veren Özkan, ?Babam neredeyse 50 yıl önce Almanya'ya geldi. 1970li yıllarda, ben üç yaşındayken beni Almanca'yı iyi öğrenmem için yuvaya yazdırdı. Aynı şekilde ben de çocuğumu 2,5 yaşında yuvayı gönderdim. Sarrazin'in İtalyanlarda, İspanyolları değil Türk ve Arap kökenlileri sorun olarak göstermesi çok tehlikeli. Bu toplumu bölmek, huzuru bozmaktır. Ben Almanım. Bu topluma güveniyorum ama aynı şekilde bu toplumunda bana güvenmesini bekliyorum? dedi. Diğer konuşmacılarda Sarrazin'i ırkçılara körük tutmakla suçlayarak, bilim dışı absürd tezlerle göçmenlere karşı kışkırttığı söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Sarrazin Amacını Ağzından Kaçırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement