Stuttgart'da İş Bankası Görkemli Bir Açılış Töreni Yaptı - Son Dakika
Ekonomi

Stuttgart'da İş Bankası Görkemli Bir Açılış Töreni Yaptı

Stuttgart\'da İş Bankası Görkemli Bir Açılış Töreni Yaptı

Almanya Badenwürttemberg Eyaletin Baş Kenti Stuttgart'da İş Bankası Görkemli Bir Açılış Töreni Yaptı.

12.05.2010 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Bank GmbH acılış törenine yaklaşık 100 davetli ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Badenwürttemberg eyaletin baş kenti Stuttgart'da şube müdürü Nail Akgün tarafindan yönetilen eski şube 190 metre kare büyüklüğünde iken şimdiki yeni şube 500 metre kare büyüklüğünde. Almanya’da toplam 11 şube var.

Katılımcılar arasında İş Bank Genel Müdür Bayram Öztürk, Genel Müdür Yardımcısı Selami Düz, Genel Müdür yardımcısı Burkhard von Wallenberg ve Stuttgart muavin konsolos Erkan Öner bulundu. Genel Müdür yardımcısı Burkhard von Wallenberg basına verdiği Türkçe röportaj ile basın mensublarını şaşırttı. Wallenberg’un 35 senedir bir Türk ile evli olduğu, Türklerin arasında yaşadığı ve toplam 7 sene Türkiye’de iki ayrı bankada çalıştığı öğrenildi.

Stuttgart Iş Bank şube müdürü Nail Akgün tüm misafirleri selamladıktan sornra ilk olarak Stuttgart Muavin konsolos Erkan Öner'i kürsüye çağırdı.

Erkan Öner konuşmasında şunları söyledi:

"İş Bankası ile Dışişleri Bakanlığı ve yurtdışı temsilcilerimiz her zaman kardeş kuruluşlar olarak faaliyet gösteriyorlar. Özel bir banka olsa da Iş bankası bizim gözümüzde kamu hizmeti veriyor.

Konsolosdada vatandaşların izlenimleri aldığımdan dolayı şunu da biliyorum ki vatandaşlar Almanya’da iş bankasına veya diğer Türk bankalarına girdiği anda kendilerini Türkiye’ye girmiş gibi ve bir adim atmış gibi his ediyorlar ve daha farklı bir yaklaşım oluyor ve duygulara bürünüyorlar. Bu Açılışın özelikle buradaki Türk toplumunun Stuttgart açısından da büyük bir önemi var.Yeni binaların ve hizmet mekanlarını faaliyetlerin etkin ve verimli acısından doğru orantısı olarak düşünüyorum. Uygun ve daha geniş alanlarda hizmetin verimliliği ve kalitesi daha da artıyor. Bu duygu ve düşüncelerle İş Bankası'nın bu yeni bina açılışının öncelikle İş Bankası ailesine ve sizlere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Burada sürdürecek hizmetlerin vatandaşlara daha verimli ve etkin kılınması vesile olmasını temenni ediyorum.

İs Bankası, Genel Müdürü Bayram Öztürk ise konuşmasında şunları dile getirdi.

"Eski binayı bildiğim için önceki bina ne Iş Bankasina ve ne sizlere yakışan bir bina değildi. En son yeni binaya taşınma Stuttgart şubesinde oldu. Iş bankası olarak Stuttgarta gereken önemi verdiğimiz söylenemez. Buda biraz bizim kendi öz eleştirimiz. Zira Stuttgart Almanya’nın en zengin bölgesi ve vatandaşlarimizin en fazla yaşadiği bölgelerden birisi. Gec de olsa size laik bir binaya taşındığımız icin seviniyorum ve umarım kendimizi af ediriz bundan böyle. Sadece bina değişikliği ile sınırlı kalmayacak. Nasil bir Alman bankası hizmet veriyorsa ayni hizmeti vermeye çalışacağız. Hatta bir Türk bankası olmamız itibari ile alman bankalarından daha iyi hizmet vermeye caba göstereceğiz. Mannheim, Berlin, Köln, Hamburg gibi yerlerde yeni şubeler açılmasını düşünüyoruz. Bulgaristan için bir şube için bas vurduk ve Roman’ya içinde düşünüyoruz. Biz Almanya kökenli bir bankayız ve asıl büyüyeceğimiz burası ve burada sizden destek bekliyoruz. 1932’den beri Almanya’dayız. Buradaki 4 seneye yakın görevimde bir şey dikkatime çekti. Buradaki serbest meslek ile çalışan Türk girişimciler genelde bilançolarını biraz ihmal ediyorlar ve esasen çok kötü olmayan bilançolarını gerekli ilgiyi göstermeden olduğunda daha kötü gösteriyorlar. Herhangi bir ülkenin bankasına gittiğinizde bu bilançolarla bir kredi alamazsınız. Lütfen bilançolarınıza gereken özeni gösteriniz. Bilançolar sizin geleceğiniz. çok kısa vadeli çıkarlarınız için uzun vadeli çıkarlarınızdan vaz geçmeyiniz. Bilançolar sizin yüzünüzdür, biz bilançolara bakarak sizi değerlendiriyoruz. Kısa vadeli çıkarlar herzaman olduğu gibi insanların gelişmesinin önündeki en büyük engellerdir. Kalıcı uzun vadeli çıkarlar adına kısa vadeli çıkarlarınıza fazla itibar etmeyin. Ben bilançoyu şuna benzetiyorum. Her insan güzeldir ama biraz daha derli toplu giyen ve kendisine biraz daha bakan insan diğerlerin gözün önünde biraz daha güzel görünür. Orta ve uzun vadeli hedefimiz herhangi bir batı bankasının verdiği hizmetlerin tamamını vermek istiyoruz. Biz Almanya’da kalıcıyız ve kim giderse gitsin biz gitmeyeceğiz. İlk biz geldik ve son gidende olmayacağız. Genç ve dinamik bir nüfus olmaya sırf kalmiyalim ve bu son zaman çok sık söylenmeye başladı. Genç , dinamik, eğitimli, vizyon sahibli bir kesim ve toplum olarak Almanya’da birlikte daha iyi günlere gelmek için el ele çalışalım. Batı ve Alman bankaların o kadar güçlü olmadıklarını bu son krizde bir kere daha gördük. ve bizimde o kadar güçsüz olmadığımızı son krizde bir kez daha gördük."

Bayram Öztürk basın mensuplarının sorusu üzerine: "Stuttgart 'daki geç yatırımın nedenini şube yerini bulmak diğer yerlerdeki gibi kolay olmadı. Kiralar Stuttgarta çok yüksek ve neredeyse kiralık yer yok. Krizi fırsat bilerek ilk fırsatta buraya geldik. Stuttgart'i çok ihmal ettik ve bundan böyle ihmal etmeyeceğiz ve vatandaşlarla beraber Stuttgarta çok iyi işler yapacağız" dedi.

İş Bankası Genel Müdür yardımcısı Selami Düz de müşterileri

sadece müşteri olarak görmediklerini söyleyerek, “bir ortak gibi düşünerek ve his ederek hareket etmeye çalışıyoruz. Bu karşılıklı frekvansı tutturana kadar beli ölçüde inceleme, çalışma, birbirimizi tanıma sürecinden geçtikten sonra iyi ve kalıcı ilişkiler kura biliyoruz."

İş Bankası, Genel Müdür yardımcısı Burkhard von Wallenberg basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda Türkçe olarak şunları söyledi:

"Sonuncu açılış olmayacak, bir çok şubemizi yeniledik. Öncelikle biraz daha bireysel tarafta çalıştık bugüne kadar ve bundan sonra firmalara da ağırlık vermek istiyoruz. İlerde burası da dar gelebilir ve ikinci bir şube açacağız o zaman inşallah ve ümitle geleceğe bakıyoruz. Bunu da unutmamak lazım Türkiye’den bir çok şirket buraya geliyor ve ünlü markalar yer alıyor ve isimleri pek duyulmuyor. Her tarafa kendini göstermemek için bir sebebde olabilir. Biliyorsunuz Türklere karşı bir önyargı var ve herkes bu ürünlerle uzun seneler çalıştığı ve memnun kaldığı zaman bunu daha rahat anlatabilirsiniz. Herkes görecekki Türkler böyle günlerde neler beceriyor. Eskiden Türkiye kendi krizlerini kendileri yapardı ama bugünlerde dünya krizinde etkilendi çünkü çok derin bir şekilde dünya ekonomisine girdiği için. Onu da göz ardı etmemek lazım ve Türkiye dünya standardına göre mal üretip hizmet veriyor.”

Türkiye İş Bankası A.Ş. Türkiye'nin lider bankası olarak, yabancı piyasalarda faaliyet göstermenin önemini yıllar önce tespit eden ve yabancı ülkelerde şube açan ilk Türk bankası olmuştur. Bu kapsamda ilk yurtdışı şube 1932 yılında Hamburg'da açılmış, ancak bu şube 2. Dünya Savaşı sırasında kapatılmıştır. Türkiye İş Bankası A.Ş. 1976 yılında Almanya'daki faaliyetlerine Frankfurt kentinde açılan temsilcilik ile yeniden başlamıştır. 1992 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin % 100 iştiraki olarak kurulan İşbank GmbH, kuruluşunu müteakiben ana kuruluşu Avrupa'daki faaliyetlerini üstlenmiştir. İşbank GmbH halen, Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin Avrupa ayağı konumundadır. Almanya'da kurulu Türk bankalarının en tanınmış ve tecrübelilerinden biri olarak, ana kuruluşu uluslararası piyasalardaki gelişme planlarının gerçekleştirilmesinde önemli bir işlev üstlenmektedir.

Ercan KARATAŞ/ MüNİH/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Stuttgart'da İş Bankası Görkemli Bir Açılış Töreni Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement