52. Kütüphane Haftası - Son Dakika
Kültür Sanat

52. Kütüphane Haftası

Yetiştirdiği şairlerle "şiirin başkenti" olarak adlandırılan Kahramanmaraş'ta, 52. Kütüphaneler Haftası nedeniyle hasta ve yaşlı şair ve yazarlar evlerinde ziyaret edildi.

29.03.2016 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yetiştirdiği şairlerle "şiirin başkenti" olarak adlandırılan Kahramanmaraş'ta, 52. Kütüphaneler Haftası nedeniyle hasta ve yaşlı şair ve yazarlar evlerinde ziyaret edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar, kentteki şair ve yazarları evlerinde ziyaret etti. Küçükdağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın şairler, yazarlar ve ozanlar bakımından zengin bir kent olduğunu söyledi.

Küçükdağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kahramanmaraş'ı "şiirin başkenti" olarak nitelendirdiğini hatırlattı.

52. Kütüphaneler Haftası kapsamında şairler ve yazarlar şehri Kahramanmaraş'ta ahde vefa anlamında bir çalışma yaptıklarını dile getiren Küçükdağlı, şunları kaydetti:

"Hafta nedeniyle hem gençlere hem de vatandaşlarımıza yönelik farklı çalışmalarımız oldu. Bu kapsamda ahde vefa olarak da bu yıl ilimizin hasta ve yaşlı yazarlarını evlerinde ziyaret ettik. Aslında onlara her zaman 'genç' diyoruz, yaşlı ifadesini kullanmıyoruz."

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren yazar Mustafa Okumuş ise okumanın önemine dikkati çekti.

Okuma oranlarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Okumuş, "Okumayla ilgili Türkiye genelinde görmüş olduğumuz sıkıntılar var. Tabii bu bir kültür ve alışkanlık meselesidir. Öncelikle aileden, okuldan, çevreden edinilmesi gereken bir alışkanlık. Maalesef ne çevre, ne aile, ne okullar çocuğa ders dışı kitap okuma alışkanlığı veremiyorlar." ifadelerini kullandı.

Yazar Fazıl Tiyekli de gençlerin yeterince okumamasından üzüntü duyduğunu söyledi.

Öğrencilerin parayla kitap alma alışkanlığı olmadığını belirten Tiyekli, "Bundan dolayı yazdığım romanları parasız veriyorum. Birçok eserimi de üniversite kütüphanelerine ve öğrencilere hibe ettim." dedi.

Küçükdağlı ve Yakar, şair ve yazar Bahattin Karakoç, Mustafa Uslu, Yaşar Alparslan ve Cuma Tahiroğlu'nu da evlerinde ziyaret etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement