Ahilik Haftası - Son Dakika
Kültür Sanat

Ahilik Haftası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında "Esnaf Yürüyüşü"nden görüntüler Eskişehir Kültür Sanat Mehter Takımı ile Hava İkmal İlkokulu Mehter Takımı'nın gösteri görüntüleri Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın konuşması - Eskişehir'deki etkinlikler kapsamında "Esnaf Yürüyüşü" düzenlendi Vali Tuna: "Ahilik bize geçmişimizden, ecdadımızdan miras kalan değerlerden birisidir" Eskişehir'de, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında "Esnaf Yürüyüşü" yapıldı.

26.05.2016 21:33

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında "Esnaf Yürüyüşü"nden görüntüler

Eskişehir Kültür Sanat Mehter Takımı ile Hava İkmal İlkokulu Mehter Takımı'nın gösteri görüntüleri

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın konuşması

- Eskişehir'deki etkinlikler kapsamında "Esnaf Yürüyüşü" düzenlendi

Vali Tuna:

"Ahilik bize geçmişimizden, ecdadımızdan miras kalan değerlerden birisidir"

Eskişehir'de, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında "Esnaf Yürüyüşü" yapıldı.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen program kapsamında, Vali Güngör Azim Tuna ile Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Birsen'in de yer aldığı yürüyüş, Odunpazarı Hamamyolu Caddesi'nden başlayıp, Eskişehir Valilik Meydanı'nda son buldu.

Yürüyüşün ardında, meydanda gösteri sunan Eskişehir Kültür Sanat Mehter Takımı ile Hava İkmal İlkokulu Mehter Takımı, etkinliğe katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Hava İkmal İlkokulu Mehter Takımı ile gurur duyduğunu belirten Vali Tuna, "En güzel şekilde milli kültürümüzü, ananelerimizi kendilerine aktararak, geleceği onları emanet edeceğiz. Bu ruhu, heyecanı onlar da geleceğe taşıyacaklar. 'Mehter' deyip geçmemek gerek. Burada devlet, millet, asker hepsinin kucaklaşması var. 'Bizi biz yapan değerler' burada en azından özetleniyor." dedi.

Güngör Azim Tuna, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinliklere katılmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Ahilik, kültürümüzün temelinde, bu toplumu, devleti ayakta tutan temel dinamiklerden birisidir. Ahilik bize geçmişimizden, ecdadımızdan miras kalan değerlerden birisidir." diye konuştu.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Birsen ise etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Programın sonunda katılımcılara Tepebaşı Belediyesi tarafından hazırlanan "Ahi Aşı" ikram edildi.

Ahilik Haftası
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement