Amida'nın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Amida'nın Tanıtımı Yapıldı

Amida\'nın Tanıtımı Yapıldı

Diyarbakır'ın yüzyıllık mimari tarihini içeren "Amida" adlı kitabın tanıtım toplantısı düzenlendi.

03.12.2015 23:47

Diyarbakır Tanıtma ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV), Max Van Berchem, Jozef Strzygowski ve Gertrude Lowthian Bell adlı gezginler tarafından yüzyıl önce kaleme alınan "Amida" adlı şehir ve mimari kitabını Erdebil Köşk'ünde tanıttı.

Diyarbakır Tanıtma ve Yardımlaşma Vakfı Diyarbakır Şubesi'nin (DİTAV) düzenlediği tanıtım toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, DİTAV Şube Sekreteri Orhan Hamamcı, Kültür ve Vakıflar İl Müdürü ile çok sayıda konuk katıldı.

Kitabı yayına hazırlayan yazar Şeyhmus Diken, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kentin tarihi değerlerine sahip çıkılması gerektiğine belirterek, çatışmalı ortamdan dolayı tahrip olan Kurşunlu Camii ve Dört Ayaklı Minare'nin son durumuna dikkat çekti.

Anlı: Kentin tanıtılması gerekiyor

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise, Diyarbakır'da yaşayan birçok kişinin kentin tarihi, kültürel değerleri olan surları, Hevsel Bahçeleri'ni ve Fiskaya'yı bilmediğini ifade ederek, kentin öncelikle kentte yaşayanlara tanıtılması gerektiğini belirtti. Temmuz ayında Surlar ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Kültürel Mirası Listesi'ne girdiğini hatırlatan Anlı, kentin UNESCO'ya kabul edilmesinin birçok kişi tarafından hayal olarak görüldüğünü; ama bu hayalin gerçekleştiğini dile getirdi. Anlı, "Surlar ve Suriçi bu durumda olmamalıydı. Dünyada eşi benzerine rastlanmayan önemli değerimiz Dört Ayaklı Minare yıkılma riski altındadır." dedi. Konuşmaların ardından Eş Başkan Anlı ile DİTAV Diyarbakır Şube Sekreteri Orhan Hamamcı, katkılarından dolayı yayıncı Serhat Buhari Baytekin'e plaket verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Amida'nın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement